A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Жителі Рожнятівського старостинського округу зібралися на загальні збори громадян за місцем проживання

Дата: 11.03.2020 17:54
Кількість переглядів: 1509

10 березня жителі Рожнятівського старостинського округу зібралися на загальні збори громадян за місцем проживання, щоб заслухати звіт про роботу у 2019 році в.о. старости Олександра Ниніка. 

Громада налічує близько 948 жителів, 84 учні навчаються в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, 21 дитина відвідує дитячий садок. Працюють заклади культури, амбулаторія загальної практики сімейної медицини та відділення зв’язку. Основним напрямком зайнятості в селі є обробіток землі. Орендують та обробляють земельні ділянки СТОВ «Зелений клин», фермерські господарства «Агат Поділля», «Цирконій», «Оріон», ТОВ «АК «Зелена долина» та 247 одноосібників, що віддали свої земельні частки (паї) в оренду Шпотаку Л., Пацюку Ю., Пономаренку О. та Колеснику С. Всі податки за користування землею у 2019 році надійшли в повному обсязі.
В.о. старости спрямовував свої зусилля на благоустрій села. В належному стані утримуються території закладів соціально-культурної сфери. Облаштовано нову плитку на сходах біля пам’ятника загиблим воїнам. Розчищено лісосмуги від села Пилипи-Борівські, прибережні смуги ставка в центрі Рожнятівки. Однак необхідні зусилля всіх жителів громади, адже роботи ще вистачає. Це впорядкування кладовища, розчищення закинутих садиб, узбіччя дороги, що веде до села, ліквідація стихійних сміттєзвалищ. За рахунок місцевих жителів у звітному році організована робота зі збору сміття, завезено пісок на кладовище та придбано бензин для мотокоси і бензопили.
Послуги з вивезення  сміття надає комунальна служба Томашпільської селищної ради, відповідно до укладених договорів.
За рахунок коштів, як переможців Обласного конкурсу проектів розвитку громад, Рожнятівська громада змогла виконати роботи з освітлення вулиць протяжністю 1,5 км, вартістю 100 тис. грн. Робота триватиме в цьому році. Потребує ремонту дамба.
У 2019 році внаслідок стихії було зірвано дах з приміщення спортзалу школи. Слова вдячності за виділені кошти в розмірі 300 тис. грн. на усунення заподіяної шкоди Олександр Нинік адресував голові Томашпільської  ОТГ Валерію Немировському, голові районної державної адміністрації Олександру Закорченному, депутату минулого скликання Івану Споришу та народному депутату України Ларисі Білозір. Потурбувалась Лариса Миколаївна і про учнів школи, придбавши для кухні електроплиту, а для будинку культури - штори. Селищною радою виділено кошти на придбання для школи нового холодильника. З метою організації культурного дозвілля для молоді за кошти бюджету придбано більярдний стіл.
Окремо слід відзначити керівника СТОВ «Зелений клин» Олександра Калинчука, який орендує понад 1200 га рожнятівської землі, справно і своєчасно виконує свої зобов’язання згідно з умовами соціальної угоди. Олександр Михайлович постійно інвестує в розвиток Рожнятівки, є гарним продовжувачем доброї справи свого батька Михайла Івановича. Так, він надав допомогу при ремонті дороги, виділяв транспорт для завезення піску на кладовище, підйомний кран при монтажу даху на приміщенні школи та на 62 тис. грн. придбав опалювального котла і насосного обладнання.
Звітував перед громадою про роботу у 2019 році дільничний офіцер поліції Юрій Кузь.
Емоційним, але конструктивним був звіт про діяльність у 2019 році небайдужого депутата з активною громадською позицією Олени Вонсач. Частина звіту депутата стосувалась порушення одноосібниками зобов'язань із соціальної угоди у 2019 році.
Вичерпні відповіді на питання, що хвилювали присутніх на зборах громадян щодо виділення земельних ділянок та оренди ставка надав селищний голова Валерій Немировський.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь