A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Шановні жителі Томашпільської громади!

Дата: 08.05.2020 10:19
Кількість переглядів: 521

У ці травневі дні ми відзначаємо всенародне свято: 75-ту річницю Перемоги у війні над нацистською Німеччиною. У нас немає жодної родини, яка б не була причетна до цієї події світового значення. Одні з наших родичів воювали на фронті, у партизанських загонах, інші кували Перемогу, вирощуючи хліб для бійців, лікуючи поранених.


Через горнило війни, яку називаємо Вітчизняною, пройшли тисячі наших земляків. Половина з них не повернулася до рідного дому. Їх імена викарбувані на гранітних плитах у меморіалах слави  в кожному селі. Ми пишаємося тим, що Томашпільщина зростила Героїв Радянського Союзу І.Д. Черняховського, І.З.Дребота, А.М. Хуторянського, П.С. Сельського, Д.В. Нагірняка, І.Д. Кельбаса, «танкового короля», Героя Соціалістичної праці І.М. Зальцмана. Гордимося тим, що героїчні подвиги творців Перемоги успадкували нинішні захисники України. Зігріті всенародною любов’ю, вони, як їхні діди і прадіди у далеких 1941-1945 роках, виявляють зразки мужності і й героїзму в боях з ворогами цілісності й незалежності України. Завдяки їм віримо, що переможемо у цій неоголошеній війні і в нашому календарі з’явиться  ще одна історична дата – День повного визволення України від новоявлених загарбників і окупантів.
Існує такий вислів: народ, який забуває свою історію, не шанує її, не має майбутнього. Тож низько вклоняємося перед пам’яттю воїнів, загиблих на фронтах війни, та померлих у післявоєнний час. І в святий для кожного українця День Перемоги вшануймо їхній подвиг, віддамо шану живим творцям Перемоги і візьмемо як приклад для себе їхню любов до Батьківщини, самовідданість і героїзм у боротьбі за волю, людську гідність і честь, життєлюбність їхню і оптимізм. Дорогі земляки і гості нашої громади! 
Вітаю вас із святами – Днем пам’яті і примирення та Днем Перемоги! 
Вічна слава переможцям! Нехай дух перемоги надихає нас і веде вперед - до успіхів і досягнень задля процвітанння нашої України!  

З святом Перемоги!

З повагою голова Томашпільської ОТГ 

Валерій Немировський

 

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь