A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

До уваги пільговиків! Важлива інформація! Пільговики можуть змінювати форму отримання пільги на оплату житлово-комунальних послуг з жовтня 2019 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються у грошовій (безготівковій та готівковій) формі

Дата: 14.05.2020 09:38
Кількість переглядів: 560

З 01 січня 2020 року рішенням Уряду пільговикам, яким надаються пільги у безготівковій формі, надано можливість у будь-який час змінити форму отримання пільг на «готівку», при умові визначення способу їх отримання через банківські установи шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика.


Для цього необхідно звернутись до територіального управління соціального захисту населення та подати відповідну заяву із зазначенням соціального рахунку, відкритого  в уповноваженому банку (при собі необхідно мати паспорт та видану банком, в якому відкрито рахунок, встановленої форми заяву про виплату пенсії або грошової допомоги із зазначенням соціального рахунку).
Звертаємо увагу, що при наявності у пільговика відкритого в уповноваженому банку соціального рахунку (пенсійного або іншого соціального рахунку), пільги готівкою можуть перераховуватися на вказаний рахунок, у разі відсутності банківського рахунку, необхідно звернутися до уповноваженого банку та відкрити соціальний рахунок для перерахування пільг у грошовій готівковій формі.
Пільга у готівковій формі надаватиметься з місяця, що настає за місяцем подання заяви.
Пільговики, які бажають отримати пільги готівкою через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», зможуть реалізувати таке право після закінчення опалювального періоду, шляхом подання до 15 травня відповідної заяви до територіального управління соціального захисту населення. Прийняття заяв на виплату пільг у готівковій формі через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» розпочнеться з 16 квітня. Для подачі заяви пільговику необхідно при собі мати паспорт.
У разі не подання заяви щодо зміни форми отримання пільг (з безготівкової на готівкову), надання пільг буде продовжено у безготівковій формі, тобто шляхом щомісячного (до 18 числа наступного місяця) перерахування коштів на рахунки надавачів послуг через АТ «Ощадбанк».
Пільговикам, які не виявили бажання змінити форму отримання пільг (з безготівкової на готівкову) звертатись до управління соціального захисту населення додатково не потрібно.
Пільговики, яким надається пільга у грошовій (безготівковій або готівковій) формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої надавачам послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.
У разі виникнення простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340грн.), у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі.
Отримувачі пільг у грошовій формі зможуть використовувати на власний розсуд зекономлені в результаті ощадливого споживання послуг кошти. 

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь