A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

16 травня - День Європи в Україні

Дата: 16.05.2020 07:30
Кількість переглядів: 953

З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Відповідно до цього Указу свято було встановлено в Україні, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію. В День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Для українців це особливий день, адже з давніх-давен Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.
Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи проходить у Києві. Цього року через пандемію та карантин маштабні святкування в Україні обмежені. Зазвичай на Хрещатику облаштовується так зване «Європейське містечко» за сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС.  Павільйони, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації,  презентують географію, культуру, історію найбільших міст держав-членів ЄС, організовуються публічні дебати з послами та представниками української влади, проводяться вікторини з європейської тематики та мовні курси,  облаштовуються «куточки національних страв» тощо. День Європи у 2020 році відбувається у виняткових обставинах у всіх країнах-членах ЄС, у час, коли Європа активно протистоїть на всіх фронтах коронакризі.
Саме пандемія стала каталізатором для посилення єдності у боротьбі з хворобою. Солідарність, спільна боротьба є фактом ідеї Євросоюзу: діяти спільно, допомагати один одному. Україна поділяє ці ідеї, робить усе, щоб стати членом єврородини. Створений у 50-ті роки 20 століття на руїнах Другої світової війни Європейський союз став запорукою того, що спільні ідеї не дадуть ні моральної, ні політичної  можливості розв’язувати будь-яку війну, зроблять її фізично неможливою.
Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. 
Шановні жителі Томашпільської ОТГ! Щиро вітаю всіх з Днем Європи в Україні!.Нехай наші спільні зусилля прискорять євроінтеграційні процеси в Україні, впровадження європейських цінностей та зміцнять дружбу та мир в нашій країні, в Європі та у всьому світі. Нехай міцне здоров’я ніколи не покидає вас, успіх та удача супроводжують у всіх починаннях! Зі святом!

 

Голова Томашпільської ОТГ  Валерій Немировський

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь