A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 10:51
Кількість переглядів: 1324

Щороку 22 червня, в день, коли розпочалась війна між фашистською Німеччиною та Радянським Союзом, наша держава відзначає День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Ця війна стала складовою Другої світової війни та наймасштабнішою у воєнній історії ХХ століття, триваючи до 8 травня 1945 року, коли був підписаний документ про капітуляцію нацистської Німеччини. Для України це – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси. У розгромі нацизму брали участь українські солдати в лавах Червоної армії та УПА, в загонах спротиву в Словаччині, Італії, Франції та інших країнах Європи. Українці воювали не лише на території України, а й на всіх воєнних теренах. Україна понесла безповоротні втрати внаслідок цієї війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Під час бойових дій, в полонах та концтаборах загинуло близько 8-10 млн. осіб. За кілька місяців бойових дій територія нашої держави була повністю завойована фашистами. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На їх долю згодом випали важкі випробування повоєнних років.
 Шановні мешканці Томашпільської ОТГ! Вшануймо світлу пам'ять мільйонів українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвиг та жертовність, згадаймо земляків, життя яких обірвала Друга світова війна, яка горем і болем увірвалась в кожну українську домівку, кривавою раною пройшла через кожне серце, кожну долю.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто виборов перемогу в цій жахливій війні! Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!


        Валерій НЕМИРОВСЬКИЙ, голова Томашпільської ОТГ,  в.о. старост сіл ОТГ

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь