A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«АФГАНІСТАН. ПАМ'ЯТАЄМО»

Дата: 16.02.2018 16:00
Кількість переглядів: 846

Не одним сивим пасмом закосичена дата - 15 лютого. День, коли в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього  Радянського Союзу  десятирічна  кривавиця трагічної  війни в Афганістані.  Час іде, проте пам'ять учасників бойових дій, які повернулися до рідних домівок, залишається такою ж гострою, як і раніше. Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, змінюючи цифри, все переоцінюючи ,істина залишається одна – незмінно житиме пам'ять про Афганістан. 


 От і цього року в Томашпільській громаді було організовано урочистості , присвячені 29 – й річниці виведення військ із Афганістану та вшануванню учасників бойових дій на територіях інших держав. Уже вранці відбулася зустріч Томашпільського селищного голови  Валерія Немировського, в.о. старост сіл Горишківки, Нетребівки, Ракової  із воїнами- інтернаціоналістами, під час якої вони привітали учасників бойових дій та вручили їм грошові винагороди.
 Далі відбувся урочистий мітинг з покладанням квітів до підніжжя пам'ятника воїнам- афганцям та учасникам локальних війн. З вітальним словом до своїх побратимів звернувся голова районної спілки ветеранів війни в Афганістані Володимир Голотенко. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять шістьох синів Томашпілля , що полягли передчасно в афганських горах, а також тих мужніх і сильних земляків, що пережили страхіття тієї війни, але уже у мирний  час відійшли у вічність.
Свої вітання адресували воїнам вихованці будинку дитячої творчості:  ансамблі танцю «Шарм» ( керівник Мирослава Олійник), «Імпульс» (керівник Катерина Боварь). А солісти зразкового фольклорно- етнографічного ансамблю «Вербиченька»  ( керівник Людмила Синиця) підготували у дарунок  тематичні пісні, обпалені темою афганської війни:  Маринка Мартинюк, Марійка Олійник, Іринка Кривовяз, Софійка Перець та Анастасія Зенян .  Не залишилися осторонь акомпаніатор Володимир Віцьков  та керівник гуртків Людмила Синиця, подарувавши свої пісні «Танкістам», «Благословення богом земля». Долучилися до концерту і працівники селищного будинку культури Віктор Хабло, Олег Куліковський та Олександр Васильківський.
   Видовищним став показовий виступ вихованців військово- спортивного клубу «ГАРТ», вихованці відділення рукопашного бою «Альтаїр»  селищної дитячо- юнацької спортивної школи (тренер Сергій Водянюк).
Нагородою учасникам святкового концерту стали щирі оплески воїнів та всіх присутніх на заході.
Незмінною ведучою даного заходу була директор будинку дитячої творчості Мирослава Олійник.
    Традиційно на згадку  про зустріч кожному ветерану афганської війни гуртківці подарували  подарунки виготовлені своїми руками разом із керівниками гуртків, в які вклали любов і повагу до людей, що пройшли нелегкими дорогами війни Афганістану. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь