A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В Томашполі засяяла вогнями новорічна ялинка

Дата: 21.12.2015 16:26
Кількість переглядів: 1139

Святково прибрана центральна площа Томашполя радо зустрічала всіх, хто завітав у п’ятницю, 18 грудня, на урочисте запалення селищної новорічної ялинки та відкриття  різдвяного вертепу ( шопки). І хоч погода влаштувала певні випробування у вигляді ожеледиці,  це не завадило усім бажаючим, серед яких було найбільше дітей, та організаторам свята поринути в атмосферу дива і чудес, відчути бадьорий настрій від передчуття зустрічі з  новорічною казкою. І сподівання виправдалися.

  … Над площею лунають позивні свята, а дитячий голос проникає в кожне серце: « Запитав Господь: «Що хочеш за свої заслуги ти?» - Хочу, Господи, я дуже раз на рік на Землю йти, завітати в кожну хату, всіх вітати знов і знов, чемним дітям роздавати подарунки і любов». Свято розпочинає ведуча, роль якої виконує Інна Шклярук, секретар виконкому селищної ради. Вона разом зі своїми маленькими помічниками Оксанкою Шклярук та Артемчиком Сичуком  запрошує в гості святого Миколая. І ось він - улюбленець дітвори, покровитель подорожніх, воїнів, бідняків, студентів і моряків - на святково прикрашеній бричці у супроводі малесеньких ангелочків  в’їжджає  на площу. Саме його усі присутні з нетерпінням чекали, голосно вітали та щиро попросили засвітити новорічну ялинку.  Добрий святий, роль якого виконував Олег Куліковський, методист районного будинку культури, виконує щирі прохання, і ялинка спалахує різнобарвними вогниками, а небесний покровитель вітає всіх із наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. З вітальним словом звернувся до томашпільчан селищний голова Валерій Немировський: «В черговий раз напередодні свят Святого Миколая, Різдва Христового та Нового року в нашому селищі запалюємо вогні на ялинці. Це робимо не лише для дорослих, а найперше для вас, дорогі наші діти. Вперше в нашому селищі біля Новорічної ялинки встановлено різдвяний вертеп, аби ви могли милуватись різдвяним дивом протягом усіх зимових свят.

Сьогодні хочу привітати Вас із святом Миколая, наступаючими Новим роком та Різдвом Христовим. Хай Святий Миколай принесе Вам радість, затишок, багатство, достаток і мир нашій Україні».

Сердечно привітав із зимовим святами і  начальник Томашпільського відділення поліції Тульчинського відділу поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області підполковник поліції В.В.Стахов.

  А потім над площею залунали дитячі голосочки. То вихованці дитячого садочка «Сонечко» вітали і святого Миколая, і всіх присутніх з Новим роком, з Різдвом Христовим, водили хороводи. До них приєдналися школярі Томашпільської школи-гімназії (1 (5) гімназійного  та 4 – А (класовод Л.П.Немировська) класів, юна співачка Іринка Кривов’яз, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Матіола» та дитячий колектив «Вербиченька» районного будинку дитячої творчості. Усі учасники святкового дійства отримали подарунки від селищного голови, солодощі вручено й діткам, що були на святі. А серед них були хлоп’ята, що носять ім’я Микола, та дві дівчинки, що народилися 19 грудня – в день святого Миколая.

  Більше години тривало дійство, і настала мить прощання, коли святий Миколай знову сідає на бричку та  обіцяє, що через рік повернеться на велике світле  свято, закликає творити добро, любити ближнього, берегти мир і спокій на рідній землі. А селищний голова подякував усім причетним до організації урочистостей : працівникам селищної ради і дитячого садочка «Сонечко», будинку культури і дитячої творчості, комунального господарства і аматорам народної мистецтва - за подароване людям свято, за створення новорічного настрою. 

Фото без опису 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь