A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Назавжди у наших серцях залишиться пам'ять…

Дата: 28.10.2020 11:28
Кількість переглядів: 541

Згідно з Указом Президента від 2009 року 28 жовтня визначено днем всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні. Цьогоріч відзначаємо 76-ту річницю з Дня визволення України від німецько – фашистських загарбників. Ми традиційно вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та мирного населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Ця дата є невипадковою, адже вважається останнім днем, коли нога солдата нацистського рейху була на нашій землі.
Під час Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. Воєнні дії точилися з 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. воїнів, протягом січня 1943 року – жовтня 1944 року було проведено серію блискучих наступальних операцій. 
28 жовтня 1944 року територія України була остаточно визволена від загарбників. Активні дії проти німецьких окупантів вели і загони Української повстанської армії .
8 травня 1945 року німецько-радянська війна (Велика Вітчизняна) завершилась капітуляцією Німеччини, а капітуляцією Японії 2 вересня 1945 завершилась Друга світова війна.
У ході визвольних операцій в Україні загинуло понад 3,5 мільйонів людей, а загалом протягом війни людські втрати в Україні склали понад 10 мільйонів військових і цивільних осіб. 
Героїчна боротьба воїнів-захисників та самовіддана праця трудівників тилу вибороли майбутнє для наступних поколінь та назавжди залишили у серці кожного з нас живу пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. 
Шановні мешканці Томашпільської ОТГ! Вшануймо світлу пам'ять мільйонів українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвиг та жертовність, згадаймо земляків, життя яких обірвала Друга світова війна, що горем і болем увірвалась в кожну українську домівку, кривавою раною залишилася в кожному серці, в кожній долі.
Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто виборов перемогу в цій жахливій війні! Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Селищний голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь