A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Соціальний працівник – це поклик долі (до Дня соціального працівника)

Дата: 30.10.2020 13:20
Кількість переглядів: 809

Соціально-правовий захист малозахищених верств населення є одним із пріоритетних напрямів роботи Томашпільської селищної об’єднаної територіальної громади. Реалізовуючи соціальну політику задля забезпечення прав громадян похилого віку (особливо одиноких осіб), людей з інвалідністю, хворих, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, та осіб (сімей), які перебувають в складних життєвих обставинах, ряд соціальних послуг, визначених законодавством, надає комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Томашпільської селищної ради (далі – ЦНСП). Для виконання завдань, покладених на установу, працюють відділення соціальної допомоги вдома та відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді.

З часу створення Центру (лютий 2020 року) соціальні послуги надавались 162-м мешканцям об’єднаної громади. Це одинокі особи похилого віку та одиноко проживаючі особи з інвалідністю, з яких на сьогодні перебуває на обслуговуванні 147 громадян.
Підопічним відділенням соціальної допомоги вдома надаються послуги на безоплатній основі, які затверджені згідно з індивідуальним планом, що складається відповідно до фізичних можливостей особи. 17 працівників ЦНСП, які працюють у селах, що входять до об’єднаної громади згідно з договорами, укладених з підопічними особами, щоденно виконують важку фізичну і водночас, психологічну роботу, адже послуги надаються переважно громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, часто змучених хворобами, віком та життєвими труднощами. На їх плечі лягає різноманітна робота: допомога у веденні домашнього господарства, допомога у самообслуговуванні, забезпечення громадян паливними матеріалами, доставка продуктів харчування, ліків, прання одягу, гігієнічні послуги, обробка земельної ділянки (до 2 соток), оформлення документів, тощо.
Крім того згідно з інформацією директорки Центру Людмили Поперечної, підопічні отримують усі виплати, передбачені чинним законодавством, субсидії, пільги. Центр допомагає в їх оформленні та контролі за виплатою громадянам.
Установа надає й послугу «Соціальне таксі» з перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Нею можуть скористатись одночасно двоє людей на візках з трьома супроводжуючими. Виклик «Соціального таксі» можна здійснити за телефонами: (04348) 2-14-82 та +380988158491 з понеділка по п’ятницю. Завдяки підтримці селищної ради та селищного голови Валерія Немировського досі жоден виклик «Соціального таксі» не оплатив клієнт зі свого гаманця.
У першу неділю листопада в Україні відзначається День соціального працівника. Напередодні професійного селищний голова привітав працівників Центру надання соціальних послуг Томашпільської селищної ради. За відданість справі, відповідальність, сумлінне виконання посадових обов’язків він нагородив соціальних працівників подяками та грошовими винагородами. Диплом Департаменту соціальної політики Вінницької облдержадміністрації за зайняте друге призове місце у номінації «Соціальний робітник» Валерій Немировський вручив Катерині Калинчук, яка взяла участь в Обласному професійному конкурсі. Звертаючись до нагороджених він зазначив: лише за покликом серця людина може працювати за професією соціального працівника, адже дуже часто добром та чуйністю треба ділитись, аби зігріти тих, хто так цього потребує...


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь