A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«16 днів проти насильства»

Дата: 01.12.2020 09:30
Кількість переглядів: 437

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. 

Акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку, адже 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.
 У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера,  6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.
Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.
Задля підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі, важливо активізувати партнерську взаємодію у цій сфері органів державної влади, державних закладів, громадських організацій тощо. Проведення інформаційних кампаній під час цієї акції націлені саме на це.
 

Особа, яка зазнала домашнього насильства може звернутися:
•    до поліціі  за номером 102 або до місцевого відділу (написати заяву);
•    до медичного закладу, якщо зазнали фізичного чи сексуального насильства;
•   до відповідального / Уповноваженої особи у місцеву раду (міську, селищну, сільську) або ради/держадміністрацію;
•    до місцевого центру соціальних служб;
•    до служби у справах дітей, якщо ваші діти – неповнолітні;
•    до Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.
Вінницька обласна мобільна бригада тел.: (073) 138 80 37;(095) 796 44 72;                       

на обласну «лінію довіри» із запобігання домашнього насильства у Вінницькій області за номером 0 800 75 04 75. Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.
Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження з дітьми або Ваша дитина потерпає від домашнього насильства – телефонуйте на Національну дитячу «гарячу лінію» 0 800 500 225. Дитина має право особисто звернутися до органу опіки та піклування, служби у справах дітей, центрів соціальних служб, інших уповноважених органів за захистом своїх прав, свобод і законних інтересів.
На «Гарячу лінію» безоплатної правової допомоги також можна звертатися по допомогу за номером: 0-800-213-103.
Особа, яка постраждала від домашнього насильства, має право на безпечне місце перебування. У Вінницькій області це Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, перебувають у складних життєвих умовах.
У Притулку може перебувати жінка або жінка з дітьми, яка постраждала від домашнього насильства за направленням від Національної поліції, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, мобільної бригади або структурного підрозділу місцевої держадміністрації цілодобово та безкоштовно до трьох місяців.

 

Фото без опису

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь