A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Друга сесія селищної ради завершилася

Дата: 28.01.2021 16:02
Кількість переглядів: 1659

Величезний масив питань розглянуто депутатами селищної ради 8 скликання на другому пленарному засіданні другої позачергової сесії  28 січня 2021 року. В роботі сесії взяли участь 25 депутатів з 26 обраних. 
 Перед початком засідання головуючий селищний голова Валерій Немировський представив громаді новопризначеного начальника відділення поліції № 2 Тульчинського районного відділу поліції майора Володимира Відомського, 1985 року народження, який до цього працював у Оратівському, а згодом Ямпільському відділеннях поліції.


 Оскільки це було друге пленарне засідання другої сесії, то розгляд питань порядку денного розпочали з внесення змін до нього. Таким чином, у порядку денному стало 227 питань, а розгляд почався з 77- го питання. Протягом пленарного засідання депутати працювали досить плідно, вносилися конструктивні пропозиції, конкретні слушні зауваження. При розгляді земельних питань виникла колізія щодо виділення земельних ділянок площею до 2 га: оскільки згідно із заявами громадян про відмову від ділянок меншого розміру на користь членів однієї сім’ї, у заявника з’являється можливість знову звертатися до органу місцевого самоврядування про виділення земельної ділянки більшого розміру. Під час дискусії , в якій взяли участь депутати Дмитро Чоловський, Віктор Ставнійчук, Віктор Щербатюк, Олександр Гріненко, В’ячеслав Моставлюк,  Світлана Босак, селищний голова Валерій Немировський, прийшли до висновку: перенести прийняття рішення з питання № 84 на наступну сесію, так як воно і йому подібні потребують додаткового вивчення в правовому аспекті.
 Далі депутати розглянули питання передачі безоплатно у власність громадянам земельних ділянок та заяви щодо надання земельних ділянок площею до 2 га на території громади, внесли зміни до ряду рішень попередніх сесій, затвердили технічну документацію та проєкти землеустрою згідно із заявами  громадян.
Значна частина питань порядку денного стосувалася затвердження плану діяльності Томашпільської селищної ради щодо підготовки регуляторних актів у  2021 році, прийняття до комунальної власності селищної ради майна, що перебувало  у спільній власності територіальних громад району  знаходилося в оперативному управлінні районної ради. Затверджено також Регламент роботи і Статут Томашпільської селищної ради,  Перспективний план її роботи у 2021 р, План роботи на І квартал 2021 р., Програму проведення культурно-освітніх заходів,  внесено зміни до Програми економічного та соціального розвитку селищної ради на 2021 р. та до бюджету Томашпільської територіальної громади на 2021 рік. Окремим рішенням встановлено розмір плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти: вартість одного дня складає 20 грн, з них 12 грн  - з місцевого бюджету, 8 грн – батьківська плата. Від плати за харчування звільнено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, дітей з багатодітних сімей, дітей – переселенців або батьки яких брали участь у бойових діях в АТО/ООС.
  Депутати затвердили текст звернення Томашпільської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабміну щодо необхідності запровадження мораторію на зростання ціни природного газу та електроенергії а також про внесення змін до Державного бюджету України на 2021 рік. Ними надано дозволи на влаштування громадян на постійне місце проживання до відділення  територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в с.Комаргород та на здійснення повноважень суб’єкта державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
 Під час розгляду питання «Різне» селищний голова Валерій Немировський звернувся до присутніх у залі з проханням надати допомогу хворій дитині Чуприні Каріні Валентинівні, 2003 року народження, якій потрібна дороговартісна невідкладна операція  (ціна – 224396 грн).  Рахунок, на який можна перераховувати кошти: 5168745103627458 , отримувач - Чуприна Інна Володимирівна.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь