A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Вакцинація від COVID-19 проходитиме добровільно та безкоштовно!

Дата: 12.02.2021 15:06
Кількість переглядів: 352

У лютому Україна отримає 117 тис. доз мРНК вакцини американського виробництва від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Вона відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Протягом першого півріччя Україна також зможе отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford у межах COVAX.

Наразі в Україні планують використовувати вакцини таких виробників:

  • Pfizer/BioNTech

Перші постачання вакцини Pfizer/BioNTech розпочинаються в лютому 2021 року. Ці вакцини Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Вакцина Pfizer/BioNTech має попередньо оприлюднену інформацію про ефективність на рівні 95% у захисті від COVID-19 для людей з 16 років. Вакцину Pfizer/BioNTech включено ВООЗ до реєстру засобів для використання в надзвичайних ситуаціях. Її схвалено для застосування в США, ЄС, Великій Британіх, Канаді. Зараз триває процес підготовки документів до реєстрації Pfizer в Україні.

  • Sinovac Biotech

Перша партія вакцини Sinovac Biotech буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації у Китаї, США, Великій Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді, Ізраїлі, Індії, Мексиці, Бразилії або ж за централізованою процедурою реєстрації Європейського Союзу. 10 лютого 2021 компанія Sinovac подала заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини проти COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

  • AstraZeneca

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 мільйонів доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, ведуться перемовини про закупівлю вакцини AstraZeneca за кошти державного бюджету напряму у виробників.

AstraZeneca оприлюднили попередню інформацію про ефективність на рівні 70% у захисті від COVID-19 для людей від 18 років. Вакцина від AstraZeneca отримала екстрене схвалення для застосування у Великій Британії, Європейському союзі та Індії.

  • Novavax

Вакцина від американської компанії Novavax перебуває на фінальній стадії III фази клінічних випробувань. Виробник планує подавати документи до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) для затвердження екстреного використання в I кварталі 2021 року. Попередньо заявлена ефективність становить 89%.

Вакцинація від COVID-19 в Україні буде відбуватися добровільно та безоплатно.

На Вінниччині питання підготовки до вакцинації знаходиться під особистим контролем Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова. За словами очільника області, статистика по захворюваності в області на COVID-19 досить сумна.  На сьогодні область знаходиться на 22-му місці за рівнем захворюваності. «Було відчуття, що загалом по Україні знижується захворюваність, але два тижні тому почався приріст, а у Вінницькій області збільшується смертність. Завантаженість ліжок хворими на COVID-19  в 25 опорних лікарнях знаходилася на рівні 42,4%. Зайнятих ліжок з підведеним киснем – 26,9%. «На кисневі» зараз 614 вінничан. Лише при завантажені ліжок на 50% і більше - розгортатимемо додаткові. Дефіциту кисню немає. У Вінницькій області рівень забезпеченості киснем сягає 95%. Це великий показник. І це у кількості не просто два-три концентратори чи централізований кисень – це велика кількість точок, які ми підключили. Але…COVID-19 не подоланий – потрібно готуватися до вакцинації.  Наголошую: добровільної та безкоштовної!»»,- зазначає голова ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь