A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Стрітення Господнє: визначний день радості, свято зустрічі людства з Богом

Дата: 15.02.2021 08:31
Кількість переглядів: 324

 Відзначають його  і православні, і католики на 40-ий день після Різдва Христового. У перекладі з церковнослов’янської мови слово «Стрітення» означає «Зустріч». Але йдеться в ньому не про звичайну зустріч, а про подію важливу, увічнену в Євангелії від Луки.
… На 40-ий день після народження Ісуса Христа батьки принесли Його до храму, де й зустрівся старець Симеон з Немовлям, якого чекав багато років. Симеон був при храмі перекладачем Святого Письма з єврейської мови на грецьку. В одному з передбачень Писання, де мовилося про те, що непорочна діва народить дитину, Симеон засумнівався і зібрався виправити помилку, замінивши слово «діва» на «жінка». Та в цей момент до нього з’явився ангел, оголосивши, що пророцтво насправді правильне, і зазначив, що Симеон не помре до тих пір, поки не переконається в цьому, особисто побачивши напророчене немовля.
 За переказами Симеону довелося  чекати цього 300 років. Аж поки прийшли до храму Марія і Йосип з маленьким Ісусом. Старець узяв Немовля на руки і промовив: «…Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло для просвітління язичників і славу народу Твого , Ізраїля». Того дня відбулася радісна зустріч усього людства з Богом, подія, що засвідчила високу місію, яку Бог поклав на  Ісуса Христа.
 Шановні жителі Томашпільської територіальної громади!
Вітаю вас з величним святом – Стрітенням Господнім. Бажаю всім Божого благословення, розради і підбадьорення.  Нехай  сьогодні в кожного в душі лунає радісний дзвін, сповіщаючи, що ми перебуваємо під захистом вищих сил, хай на життєвих дорогах вам зустрічаються тільки хороші люди,  в родинах завжди буде любов, здоров’я і достаток. Нехай скрізь і всюди з вами  буде Господь!
 Томашпільський селищний голова   Валерій Немировський

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь