A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Час плине, а пам'ять залишається

Дата: 19.02.2021 11:01
Кількість переглядів: 1072

Щороку згідно з Указом Президента України від 11.02.2015 р. «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого в Україні відзначається як День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Саме в ці дні 7 років тому протистоянняміж українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. В той день загинуло найбільше активістів Євромайдану. Він став найкривавішим в історії українських протестів. Сумний список Небесної сотні відкрився ще 22 січня 2014 року, коли від вогнепального поранення під час сутичок
у центрі столиці загинули Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня під Києвом було знайдено тіло закатованого активіста Юрія Вербицького. З 18 по 21 лютого на Майдані розгорнулися справжні бої, тисячі людей було поранено, від рук снайперів, бійців спецпідрозділів міліції загинуло 84 герої, після 21.02. – ще 18. Усі загиблі увійшли до меморіалу борців за незалежність України – до Небесної Сотні. Їм посмертно присвоєно звання Героїв України. Тож нинішній пам’ятний день – це увічнення великої, людської, громадянської та національної самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідне вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Мітинг – реквієм на честь загиблих героїв, які стали на захист обраного народом шляху, відбувся в Томашполі. В ньому взяли участь керівники громади, воїни-атовці, воїни-інтернаціоналісти та батьки загиблих в АТО героїв. Школярі і вихованці дитячого садочка «Сонечко» принесли ангелів пам’яті до меморіального знака.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь