A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулася 3 позачергова сесія селищної ради

Дата: 24.02.2021 11:10
Кількість переглядів: 1044

Відповідно до розпорядження селищного голови № 45  позачергова 3-тя   сесія селищної ради 8 скликання відбулася 23 лютого 2021 р. В ній взяли участь 21депутат із 26 обраних та запрошені. Селищний голова Валерій Немировський представив депутатам новопризначеного голову Тульчинської райдержадміністрації Олександра Гаврилюка. Він перед початком сесії коротко поінформував  про економічну  та соціальну ситуацію в районі, який на теперішній час налічує 160 тис. населення, накреслив найближчі завдання, над вирішенням яких працюватиме керівництво району.  Про нові перспективи розвитку Томашпільської громади, зокрема про долю Антонівського молокозаводу,  раківських очисних споруд,  повідомив присутніх і селищний голова.

 
  На розгляд винесено 260 питань. Перед затвердженням порядку денного селищний голова Валерій  Немировський сказав про те, що напередодні надійшло звернення від депутатів , що входять до фракції ПП «Слуга народу», про внесення на розгляд такого питання, як «Про звернення депутатів Томашпільської селищної ради до Верховної Ради України щодо розробки та прийняття закону про місцевий  референдум» і клопотання  від відділу освіти, культури, спорту і туризму селищної ради   «Про  намір передачі тимчасово в оренду комунального майна за адресою: смт. Томашпіль, вул. Ігоря Гаврилюка, 23 (адмінприміщення №4, 1 поверх) Томашпільському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки і включення об’єктів нерухомого майна до Переліку другого типу». Депутати дали згоду на розгляд цих питань в «Різному».
  Далі депутати   приступили до розгляду питань порядку денного. Зокрема затвердили звіти про виконання бюджетів сільських рад ( сіл Вила, В. Русава, Гнатків, Олександрівка, Комаргород, Липівка, Стіна) за 2020 рік та зміни щодо засновників комунальних підприємств «Русава», «Гнатків», «Комаргородське», «Липівка», «Олександрівка», затвердили їх  Статути в новій редакції.   Відповідно до Закону України про декомунізацію перейменовано вулицю Комсомольську в с. Пеньківка на вулицю Анатолія Сауляка, загиблого воїна-афганця. З метою військово-патріотичного виховання, військово- професійного орієнтування молоді, рекламування та пропаганди військової служби в Збройних Силах України на території Томашпільської територіальної громади в 2021 - 2022 роках  прийнято відповідну Програму, яку на сесії презентував військовий комісар Олексій Томчук. Депутати  дали згоду на зміну назви КУ «Томашпільський будинок культури» на «Центр культури і дозвілля», відповідно і на зміни до його Статуту та структури. Ними внесено зміни й до ряду рішень попередніх сесій та затверджено звіт про виконання бюджету селищної територіальної громади за 2020 рік, з яким на сесії виступила начальник фінансового управління селищної ради Наталія Щербата. Народні обранці врешті визначилися з тим, в яких громадах вони працюватимуть з населенням. Тепер мешканці сіл і селища матимуть своїх представників, до яких можуть звертатися з тих питань, які їх хвилюють, а старости сіл уповноважені вчиняти нотаріальні дії та реєструвати акти цивільного стану. 
  Більшість питань порядку денного сесії стосувалися вирішення земельних питань. Це затвердження технічної документації із землеустрою, затвердження проєктів  щодо відведення земельних ділянок, надання або вилучення земельних ділянок із користування,  зміна їх  цільового призначення  чи надання в оренду або для ведення особистого селянського господарства тощо. Зі всіх цих питань одноголосно (в основному) прийнято відповідні рішення.
  Одноголосно прийняли рішення і щодо затвердження передавальних актів активів і пасивів Великорусавської, Вилянської, Гнатківської, Комаргородської, Липівської , Олександрівської, Стінянської сільських рад до Томашпільської селищної ради, а також актів приймання – передачі зі спільної власності територіальних громад району майна до комунальної власності Томашпільської селищної ради. 
  Далі слово взяла депутат від «Слуги народу» Тетяна Юзвак, яка зачитала проєкт звернення депутатів Томашпільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області до Верховної Ради України щодо розробки та прийняття закону про місцевий  референдум. Після гарячого обговорення порушеного питання, в якому взяли участь депутати від різних політичних партій Роман Вергеліс, Дмитро Чоловський, Вячеслав Моставлюк, Віктор Ставнійчук,  голова райдержадміністрації Олександр Гаврилюк, селищний голова Валерій Немировський,  начальник відділу юридичного і кадрового забезпечення селищної ради Андрій Щербатий, головуючий поставив на голосування пропозицію від ПП «Слуга народу». Оскільки для прийняття рішення пропозиція не набрала необхідної кількості голосів, її відхилено. Звернення від відділу освіти, культури, спорту і туризму селищної ради   «Про  намір передачі тимчасово в оренду комунального майна за адресою: смт. Томашпіль, вул. Ігоря Гаврилюка, 23 (адмінприміщення №4, 1 поверх) Томашпільському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки і включення об’єктів нерухомого майна до Переліку другого типу» депутати підтримали одноголосно.
  В «Різному» депутат Олександр Гріненко наголосив на необхідності посилити вимоги щодо дотримання карантинних обмежень у зв’язку з напруженою ситуацією із захворюваністю на COVID- 19. Роз’яснення та більш повну інформацію з цього питання надали також директор КНП «Центр ПМСД», депутат селищної ради Андрій Щербатий та головний лікар Томашпільської  ЦРЛ Ігор Горупашенко. 
 Перший заступник селищного голови Віталій Годний повідомив присутніх про те, що селищною радою ще у минулому році розпочато розробку Стратегії розвитку територіальної громади до 2030 року. Напрацьований проєкт буде оприлюднений на сайті селищної ради для публічного обговорення, яке триватиме протягом місяця, після чого відбудеться  його затвердження на сесії селищної ради. Начальник відділу юридичного і кадрового забезпечення селищної ради Андрій Щербатий нагадав депутатам про необхідність вчасного  подання  декларації за 2020 рік.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису  
Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь