A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільський відділ Могилів-Подільської місцевої прокуратури інформує

Дата: 25.02.2021 09:20
Кількість переглядів: 1000

Повернення бюджетних коштів

Томашпільським відділом Могилів-Подільської місцевої прокуратури у ході здійснення представництва інтересів держави в суді   вивчено стан додержання вимог діючого законодавства щодо повернення кредитної заборгованості громадянами, які отримували позики за рахунок бюджетних коштів з Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Вінницької обласної ради.
Установлено, що відповідно до Указу Президента України від 27.03. 1998 року № 222 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» та постанови К М У від 22.04. 1997 року № 376 з метою створення сприятливих умов для підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, забезпечення його доступності для всіх категорій громадян, що проживають у сільській місцевості, з метою реалізації державної політики стимулювання будівництва на селі розпорядженням Вінницької облдержадміністрації від 19.05. 1997 року № 155 створено обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, який рішенням сесії обласної ради 3 скликання від 12.10. 2001 року перейменовано в комунальну організацію «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі». 
Відповідно до рішення 7 сесії Вінницької обласної ради 5 скликання від 29.12. 2006 року № 200 Комунальну організацію "Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі" перейменовано на Комунальну організацію "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву".
Згідно з п. 1.6 Статуту, затвердженого рішенням 10 сесії Вінницької обласної ради 7 скликання від 22.09.2016 року № 201, Фонд є спеціалізованою кредитно-фінансовою господарською організацією, предметом діяльності якої у відповідності до п. 2.2.2. Статуту є концентрація коштів для кредитування та надання індивідуальним забудовникам пільгових довгострокових кредитів, у тому числі,  на розвиток власного підсобного господарства шляхом придбання обладнання, сільськогосподарської техніки, молодняку тварин, ВРХ, коней та на розвиток енергозберігаючих технологій будівництва.  Відповідно до Статуту фінансове забезпечення діяльності Фонду здійснюється за рахунок бюджетних коштів, інвестиційних коштів підприємств, установ та організацій різних форм власності, окремих громадян та інших джерел. Фонд не набуває права власності на кошти, отримані від проведення кредитування, а повертає їх в бюджети як спеціальні кошти.
Окремі громадяни, жителі різних населених пунктів району  отримували бюджетні кошти  як кредит на придбання житла та  капітальний ремонт житла, однак не всі вчасно повертали отримані суми. Це стало підставою для подачі 4-х позовних заяв до Томашпільського районного суду у 2021 році на суми 173 503 грн., 73 916 грн., 28 652 грн. та 56 633 грн.
Необхідно зазначити, що згідно з умовами кредитних договорів у разі порушення умов Договору або встановлення нецільового використання кредиту Позичальниками, Фонд має право вимагати дострокового повернення сум  отриманих кредитів, відсотків за користування кредитами, компенсації витрат Фонду з оформлення та супроводження договорів.  Вказане положення  лягло в основу поданих позовних заяв, які перебувають на розгляді Томашпільського районного суду.                       
Таким чином, Томашпільським відділом Могилів-Подільської місцевої прокуратури з метою забезпечення виконання однієї з основних функцій прокуратури України - представництво інтересів держави,  а також положень Конституції України- проводиться робота з повернення заборгованих сум бюджетних коштів.  
     

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь