A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З дня на день в Україні стартує призов на строкову службу

Дата: 09.03.2021 15:07
Кількість переглядів: 600

З дня на день в Україні стартує призов на строкову службу, Президент України видав відповідний Указ 24 лютого 2021 року №71/2021.
За законом кожен чоловік від 18 до 27 років зобов'язаний пройти строкову службу в армії, якщо він не отримав офіційну відстрочку або не має медичних протипоказань. 
З тими, хто вирішив проігнорувати повістку, розмова буде сувора. Кримінальний кодекс України (стаття 335) може суттєво попсувати їх життя. До того ж їх імена піддадуть розголосу – інформацію про покараних ухильників вивішують у районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.
Замість року служби – до трьох років за гратами.

Ухилення від заходів призову на військову службу карається штрафом, арештом, або обмеженням волі на строк до трьох років. Якщо ж хлопець не просто ухиляється від призову, а ще й навмисне завдає собі тілесне ушкодження, симулює захворювання, або йде на підробку документів чи інший обман, то його можуть позбавити волі на строк від двох до п’яти років.
Друга кара, якій можуть бути піддані ухильники  –   включення до бази невиїзних за кордон.
Не служив – на держслужбу не приймуть
Також, згідно із законом, призовна комісія може визнати громадянина таким, що «не пройшов військову службу за призовом, не маючи на те законних підстав».
Таке рішення буде прийматися щодо тих, хто до 27 років ухилявся від призову. Це означає, що молоді люди отримають відповідну позначку в свій військовий квиток. З подібною оцінкою вже не візьмуть на державну службу, а також на роботу в МВС, МНС, органи фінансових розслідувань, Слідчий комітет і державний комітет судових експертиз.

   Томашпільський РТЦК та СП 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь