A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Департамент охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації інформує

Дата: 14.04.2021 16:21
Кількість переглядів: 695

Департамент охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації за дорученням Секретаріату Кабінету Міністрів України розглянув рішення 5 чергової сесії 8 скликання Томашпільської селищної ради № 695 від 23 березня 2021 року щодо проведення вакцинації від COVID-19 та інформує.
Чіткий план вакцинації затверджений наказом МОЗ України від 24 грудня 2020 року № 3018 «Про затвердження Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках» (у новій редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 9 лютого 2021 року № 213).


. Дорожня карта містить рекомендації щодо охоплення вакцинацією проти коронавірусної хвороби COVID-19 протягом 2021-2022 року щонайменше 50% населення України. Підходи до впровадження програми з вакцинації у значній мірі сформовані фактором доступності вакцин. Виробничі потужності виробників наразі не в змозі задовольнити весь світовий попит на вакцину. Відповідно, в умовах обмеженого доступу до вакцини, постала необхідність у визначенні груп населення, які можуть отримати щеплення першими. Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Стратегічною консультативною групою експертів з імунізації ВООЗ (SAGE), Європейською технічною консультативною групою експертів (ETAGE) та іншими міжнародними і національними структурами були розроблені рекомендації стосовно визначення пріоритетних груп для вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 в умовах обмеженого доступу до вакцин та з врахуванням ризиків інфікування. Були прийняті рекомендації проведення вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 за наступними етапами:
1    етап: вакцинація людей із критичними ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, які виконують критичні функції у відповідь на пандемію: медичні працівники, які працюють в 303, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, працівники мобільних бригад з вакцинації, працівники ЕМД, працівники лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19, люди, які проживають в соціальних установах (інтернати, будинки для людей похилого віку)  і працівників цих установ, військовослужбовці, які беруть участь в Операції об’єднаних сил.
II    етап: вакцинація людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, хто надає медичні послуги: працівники первинної медичної допомоги, працівники інших закладів охорони здоров’я, в т.ч. інші відомства та міністерства, соціальні працівники, люди віком від 80 років.
III    етап: вакцинація людей із високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, які виконують функції із підтримки безпеки та життєдіяльності держави: працівники критично важливих структур державної безпеки (Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національна поліція, Національна гвардія, Служба безпеки, військовослужбовці Збройних Сил України, Міністерство внутрішніх справ), вчителі та інші працівники сфери освіти, люди віком від 65 до 79 років.
IV    етап: вакцинація людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, які виконують функції із підтримки безпеки та життєдіяльності держави: люди віком від 60 до 69 років, дорослі (від 18 до 59 років із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику), особи та працівники місць обмеження волі, слідчих ізоляторів
V    етап: вакцинація інших категорій населення, які не входять до зазначених вище пріоритетних груп. Даний етап можливий тільки після виконання 4-х попередніх в умовах широкого доступу до вакцини та наявного ресурсного забезпечення.
За інформацією МОЗ України в Україну зайдуть 3 вакцини проти COVID-19: Pfizer -BioNTech, виробництво США, 117 тис доз; Oxford- AstraZeneca, виробництво Великобританія, 1 млн доз (перша поставка в Вінницьку область відбулася 24 лютого в кількості 17 800 доз); Corona Vac, виробництва Sinovac Biotech, 215 тис доз (перша поставка в Вінницьку область очікується 12 квітня в кількості 5 600 доз).
Щоденна інформація про кількість вакцинованих українців оприлюднюється на сайті МОЗ України. Щоденна інформація про кількість вакцинованих, жителів Вінницької області, оприлюднюється на:
1.    Офіційний сайт Вінницької облдержадміністрації http://www.vin.gov.ua/
2.    сторінка Вінницької облдержадміністрації у Фейсбук https://www.facebook.coin/1 depinformcom
3.    офіційний сайт ДОЗ ОДА - http://www.vin.gov.ua/departament-okhoronv- zdorovia
4.    сторінка ДОЗ ОДА у Фейсбук https://www.facebook.com/vinobldoz
5.    сайтВОЦГЗ -https://phc.vn.ua/
6.    сторінка ВОЦГЗ у Фейсбук https://www.facebook.com/vinocgz
7.    Група медичної спільноти Вінниччини у
Фейсбук - https://www.facebook.com/groups/842023362512187
Заступник директора Департаменту
Лариса Бевза (0432)66-12-05

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь