A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Ліс садити – не марно на світі жити

Дата: 14.04.2021 16:25
Кількість переглядів: 716

  В рамках Всеукраїнської  акції «Створюємо ліси разом»,  започаткованій Державним агентством лісових ресурсів України, на території Томашпільської громади триває весняна посадка дерев. Багато жителів громади долучилися до цієї благородної місії, адже зелені насадження – це легені нашої землі і планети в цілому. Тому наше ставлення до дерев – нашого зеленого друга – це в певній мірі і ставлення до самого себе. Може, саме через нашу байдужість, зневажливу безвідповідальність і жадібність «полисіли» зелені Карпати, знищуються вікові подільські ліси, випалюються цілі екосистеми, міліють річки, зникають джерела…  А природа «віддячує» людині зміною клімату, випробовує новими і новими хворобами, як-от коронавірус, який вражає насамперед органи дихання. Тож думай, людино, думай,  перш ніж піднести сірник чи замахнутися сокирою або  викинути непотріб в неналежному місці…


  Над розширенням площ під лісовими масивами задля поліпшення екологічної ситуації та збереження лісових насаджень в нашому регіоні постійно  працює Томашпільське лісництво Тульчинського ЛМГ. Саме воно й організувало участь у вищезазначеній акції, яка пройшла цими днями,  й працівників різних установ та організацій Томашпільської громади: КНП «Томашпільська ЦРЛ» та селищного центру ПМСД, освіти, соціальних служб, Будинку дитячої творчості, дитячо-юнацької спортивної школи, селищного центру культури і дозвілля, комунальних установ, дитячого садочка «Сонечко», селищної ради. Разом з ними працювали  на посадці сіянців робітники лісництва. Протягом дня було висаджено більше 6 тис. сіянців ялини звичайної на площі 1,5 га в районі с. Забіляни на новоствореній плантації із земель, непридатних для сільськогосподарського використання.   Ці маленькі дерева через п’ять років стануть окрасою новорічних свят, а доти – прикрашатимуть нашу землю, даватимуть сховок лісовим тваринкам, а головне – чисте  цілюще повітря для наших легень.
Головний лісничий Томашпільського лісництва Віталій Дунський відзначив активну старанну працю  всіх учасників акції, подякував їм за сумлінне ставлення до дорученої справи працю для блага рідної землі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь