A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

До Дня пожежної охорони

Дата: 16.04.2021 13:14
Кількість переглядів: 727

Враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони  України в справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей,  майна від пожеж, підтримку ініціативи громадських об’єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Указом  президента України від 11 жовтня 2013 року в Україні встановлено професійне свято – День працівників пожежної охорони.
 Про особливості роботи служби в нинішніх умовах, про  завдання, поставлені перед ними в сфері цивільного захисту напередодні професійного свята розповів начальник Томашпільського районного сектора ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України у Вінницькій області підполковник служби цивільного захисту Олександр Козюма:
-    Діяльність ДСНС  у минулому році спрямовувалася на виконання актів законодавства, Указів Президента України, відповідних рішень Уряду у сфері повноважень ДСНС та на забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та події. Так державним пожежно-рятувальним  підрозділом №28  смт.Томашпіль забезпечено оперативне реагування на 89 пожеж, в яких загинула 1 людина та врятовано 8 осіб. Збитки від зазначених випадків склали близько 6105500 грн., врятовано майна  на майже 9 млн.800 тис. грн. Одинадцять разів працівники служби виїжджали на проведення аварійно – рятувальних робіт при дорожньо – транспортних пригодах та 8 разів – для надання допомоги іншим службам.


Час від часу надзвичайникам доводиться виїздити і на знешкодження  виявлених вибухонебезпечних предметів на території Томашпільської та Вапнярської територіальних громад. У минулому році надійшло 8 повідомлень про виявлення таких предметів, ідентифіковано та знешкоджено 10 вибухонебезпечних предметів часів другої світової війни. Наш рятувальний загін у складі 10 осіб в квітні 2020 р. долучався до гасіння пожеж не лише на території зазначених громад, але й до гасіння лісових пожеж, що вирували в Чорнобильській зоні, а в серпні 2 працівники були  залучені до проведення відновлювальних робіт у зоні ООС в Донецькій області.
  Загалом колектив пожежно- рятувальної частини №28 смт. Томашпіль 2-го Державного пожежно-рятувального загону складається з людей високопрофесійних, відповідальних і відважних, які готові в будь- яку мить стати на захист населення, території в надзвичайній ситуації або в разі  ліквідації її наслідків. Вони дійсно присвятили себе справі служіння громаді, сповна віддають себе службі порятунку. За що заслуговують на повагу і вдячність.
   Саме зі слів подяки розпочав свій виступ перед рятувальниками і селищний голова Валерій Немировський, вітаючи їх з професійним святом. « Вам доводиться часто приходити на допомогу іншим, вступаючи в боротьбу з вогняною стихією, ризикуючи власним життям, рятувати людські життя, захищати національні багатства і матеріальні цінності держави і громадян. Тож  спасибі вам за вірність обов’язку, відвагу і готовність до боротьби з незваним лихом. Особлива вдячність ветеранам служби, тим, хто присвятив своє життя справі вогнеборця, хто передає свій багатий досвід нинішньому поколінню працівників пожежної охорони»,- підкреслив  селищний голова і з нагоди свята вручив грамоти та грошові винагороди кращим працівникам служби. Він передав вітання  працівникам пожежної охорони Томашпільської РС ГУ ДСНС України  у Вінницькій області також від голови Тульчинської райдержадміністрації Олександра Гаврилюка та його найкращі побажання з нагоди їх професійного свята.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь