A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 20.04.2021 10:19
Кількість переглядів: 602

  Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної 
безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) Томашпільської селищної 
територіальної громади відбулося 19.04.2021  року. Головував на ньому селищний голова Немировський В.Ф. Головне питання порядку денного –це про продовженння на території Томашпільської територіальної громади посилених обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечення контролю за їх дотриманням. 

Він повідомив, що за інформацією виконуючої обов’язки генерального директора Державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», головного Державного санітарного лікаря Вінницької області Валентини ЗАЙЦЕВОЇ, епідемічна ситуація із захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом  SARS-CoV-2, на території області, незважаючи на певну стабілізацію, залишається складною. За 15 тиждень року на території області  зареєстровано 1139 випадків COVID-19.  Серед  захворілих 82 дитини. Частка дітей шкільного віку серед захворілих склала 48% проти 41% за попередній тиждень року. З початку пандемічного поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2 на території області зареєстровано 64 575 випадків даного захворювання, що склало  4197,8 на 100 тис населення. Випадки  захворювань реєструються на  всіх адміністративних територіях області. Серед захворілих переважають люди активного працездатного віку: від 30 до 65 років, частка яких складає 67,1%. Хворі, які перебувають на стаціонарному лікуванні переважно мають тяжку ступінь важкості захворювання та потребують постійної кисневої підтримки. Завантаженість ліжок з підведеним киснем станом на 16.04.2021 року склала 45,9%. Впродовж минулого тижня року спостерігалась висока летальність від ускладнень коронавірусної інфекції. За період із 12 квітня по 15 квітня  поточного року зареєстровано 47 летальних випадків. Всього по області з початку реєстрації випадків коронавірусної хвороби зареєстровано 1363 летальних випадків, летальність склала 2,1%. Серед померлих 20 медичних працівників та 1 дитина.
   На підставі пропозицій головного Державного санітарного лікаря, враховуючи вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), з урахуванням протокольних рішень обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 02 квітня 2021 року, 09 квітня 2021 року, 16 квітня 2021 року № 8,9,11 продовжено на території Томашпільської територіальної громади посилених обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечено контроль за їхнім дотриманням.
  На засіданні заслухано інформацію начальника відділу освіти, спорту, культури та туризму селищної ради Ігоря Яроша, директора КП «Томашпільського селищного центру первино-медико санітарної допомоги» Андрія Щербатого, начальника Томашпільського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Оксани Мороз. 
  Після обговорення комісія прийняла рішення:  у зв’язку з закінченням опалювального сезону по Томашпільській селищній раді, низьких температур навколишнього середовища, через що в приміщеннях шкіл переважно низька температура ( в навчальних закладах +/- 10 градусів, що не відповідає температурному режиму для відвідування учнями навчальних закладів) з  19 квітня до настання сприятливих умов заборонити до окремого рішення Комісії відвідування учнями навчальних закладів загальної середньої освіти.
  Керівникам установ, підприємств, організацій Томашпільської територіальної громади довести до відома громадян, що з 00.00 годин 19 квітня до 00.00 годин 01травня 2021 року заборонено:
- проведення всіх культурно - масових розважальних  спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів без участі глядачів та офіційних заходів з вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи;
- приймання відвідувачів у     театрах,         концертних організаціях, кінотеатрах,     інших     закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;
- приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
- діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення;
 - проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;
  Начальнику відділення № 2 Тульчинського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області спільно з Томашпільським управлінням ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилити в межах компетенції заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширення коронавірусної хвороби, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України, та забезпечити  суворий контроль за дотриманням вимог постанов. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь