A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

6 позачергова сесія: важливі для людей рішення прийнято

Дата: 27.04.2021 12:07
Кількість переглядів: 726

    23 квітня 2021 року відбулося засідання  6 позачергової сесії селищної ради 8 скликання. На сесію з’явилися 15 депутатів із 26 обраних. У її роботі  взяли участь 15 депутатів із 26 та запрошені: заступник голови Тульчинської райдержадміністрації Ганна Сінчак,  перший заступник селищного голови Віталій Годний, начальник фінансового управління селищної ради Наталія Щербата,  начальник відділу соціально-економічного  розвитку, ЖКГ та земельних ресурсів Павло Кушнір, начальник відділу освіти, спорту, культури та туризму Ігор Ярош, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення Андрій Щербатий, директор Центру надання соціальних послуг селищної ради Людмила Поперечна, керівники комунальних установ та організацій селищної ради, старости сіл територіальної громади.

 Перед початком засідання  сесії селищний голова  зачитав подання, яке надійшло від  депутатів, де повідомляється про створення ними депутатської групи ВО  «Батьківщина» в складі трьох осіб та про обрання координатором її Миколи Терлецького. Перед прийняттям депутатами порядку денного головуючий на сесії селищний голова Валерій Немировський вніс пропозицію: у зв’язку з виробничою необхідністю додати до порядку денного ще 3 питання. Це  про погодження Томашпільському комунальному підприємству щодо видобування корисних копалин місцевого значення (глини, піску, жерстви), про використання службового автомобіля Томашпільської селищної ради, про намір передачі тимчасово в оренду комунального майна за адресою: смт. Томашпіль, вул. Ігоря Гаврилюка, 23 (адмінприміщення № 4, 1 поверх) квартирно – експлуатаційному відділу м. Вінниці та включення об’єктів нерухомого майна до переліку другого типу.   Пропозицію прийнято, порядок денний проголосовано.
 Депутати переглянули останнє відеозвернення Президента України Володимира Зеленського до українського народу. А далі перейшли до розгляду 257 питань порядку денного, що стосуються різних сфер діяльності селищної ради. Зокрема вони стосувалися необхідності внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2021 рік та до бюджету Томашпільської селищної територіальної громади на 2021 рік, затвердження звіту про виконання бюджету селищної ради за І квартал 2021 року, надання дозволів Томашпільському комунальному підприємству здавати в оренду або на поновлення оренди приміщень. Частиною рішень прийнято проведення конкурсів на заміщення вакантних посад директорів шкіл: НВК «Томашпільська ЗОШ І – ІІІ ступенів - гімназія», Великорусавської, Нетребівської, Яланецької, а також затверджено Програму поліпшення техногенної та пожежної безпеки на території смт. Томашпіль та Томашпільської ТГ. Депутати одноголосно затвердили технічну документацію та проєкти землеустрою щодо відведення  (відновлення) земельних ділянок у власність у постійне користування або в оренду, погодили вилучення земельних ділянок згідно із заявами громадян  і передали їх у користування новим власникам. Ними внесено і зміни до рішень сесій сільських рад Олександрівки, Комаргорода, смт. Томашполя , прийнятих у різні роки. 
  Значна частина питань порядку денного – це питання про надання дозволів на виготовлення проєктів землеустрою  щодо відведення земельних ділянок у власність. І якщо надання такого дозволу 12 – ом  учасникам АТО на території Нетребівського старостинського округу не викликало зауважень, то  надання земельних ділянок на цій же площі жителям с. Нетребівка спричинило гаряче обговорення. Участь в дискусії взяла сільський староста Валентина Дубчик, яка докладно обгрунтувала позицію сільської громади щодо виділення землі жителям села, які не отримали земельних наділів при розпаюванні, та повідомила, що рішення , кому виділити землю, приймалося на загальних зборах громадян, в яких узяли участь 180 осіб, і закликала депутатів виконати свій обов’язок перед виборцями, прийняти правильне та законне зі всіх сторін рішення – надати дозвіл цим людям отримати земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. Підтримати цю пропозицію закликали депутати Наталія Петрига, Лариса Марущак, роз’яснення щодо законності виділення  земельних ділянок обгрунтував для присутніх начальник відділу юридичного і кадрового забезпечення селищної ради Андрій Щербатий. Головуючий поставив питання про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність 54 жителям с. Нетребівка ( згідно із списком) на голосування, і 14 депутатів підтримали ці рішення, один депутат не голосував.  
Далі депутати розглянули питання надання дозволів на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель  та на виготовлення проєктів землеустрою щодо встановлення меж сіл  Велика Русава, Гнатків, Липівка, Яришівка, Комаргород, с – ще Комаргородське, с- ще Горишківське, дали згоду на включенняд о  переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується через проведення земельних торгів (аукціонів). Одноголосно підтримали депутати рішення з питань, внесених до порядку денного додатково.
  Майже 4 години з перервою тривало сесійне засідання.  Перед закриттям сесії слово для виступу взяла заступник голови Тульчинської райдержадміністрації Ганна Сінчак, відзначила продуктивність роботи на засіданні депутатського корпусу Томашпільської селищної ради, високий рівень підготовки до голосування рішень, що приймаються на сесії, уміння депутатів чути один одного і  знаходити компроміс у прийнятті непростих рішень. Вона передала вітання учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС від голови райдержадміністрації Олександра Гаврилюка з нагоди відзначення 35 – річчя Чорнобильської катастрофи.  Головуючий на засіданні  селищний голова Валерій Немировський  оголосив 6 - ту позачергову сесію закритою. 
 Рішення 6 позачергової сесії селищної ради 8 скликання будуть розміщені на сайті селищної ради в 10-денний строк.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь