A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«Стратегію розвитку Томашпільської селищної територіальної громади до 2030 року» прийнято

Дата: 29.04.2021 08:32
Кількість переглядів: 1155

Згідно з розпорядженням селищного голови № 143 від 21 квітня 2021 р. скликано позачергову сесію селищної ради 8 скликання. У її роботі 28  квітня 2021 р. взяли участь 18  депутатів із 26 та запрошені: голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, голова Тульчинської райдержадміністрації Олександр Гаврилюк, депутат Вінницької обласної ради Віталій Август, керівники підприємств, установ та організацій селищної ради, старости сіл територіальної громади.  Головував на сесії селищний голова Валерій Немировський.

  Перед початком засідання  сесії селищний голова звернувся до депутатів з проханням:  у зв’язку з необхідністю швидкого реагування  внести  до порядку денного ще одне питання «Про розгляд клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «МК проєкт+»  про визнання виконавцем земельних торгів». Депутати проголосували за внесення цього питання  до порядку денного в «Різне». Далі депутати приступили до розгляду головного питання  порядку денного – «Про затвердження Стратегії розвитку Томашпільської селищної територіальної громади до 2030 року». Перш ніж надати слово першому заступнику  Віталію Годному  для презентації Стратегії  головуючий поінформував присутніх у залі з історією створення важливого для громади документа. Зокрема він відзначив:
-    25 жовтня 2020 року сталася історична подія, коли 28 із 34-ох населених пунктів Томашпільського району  об’єдналися в одну  Томашпільську територіальну громаду, а це якісно інший рівень існування, відповідальності за розвиток громади, за створення комфортних умов для життя в ній. Створюючи головний стратегічний документ розвитку нашої території, ми намагалися залучити до його формування якнайширше коло громадян через співпрацю над документом, через обговорення, дискусії, живі діалоги, щоб максимально наповнити перспективний план реального соціально –економічного розвитку громади. Завдяки такій кропіткій роботі «Стратегія розвитку Томашпільської селищної територіальної громади» - це чіткий збалансований план дій  на наступні 10 років, це реальний інструмент, який допомагатиме будувати дружну, відкриту, комфортну та екологічно чисту громаду з розвиненим сектором переробної промисловості, широкими можливостями для аграріїв, із збереженими історичними  пам’ятками, гарними умовами для інвестицій та туризму.
Оскільки проєкт  Стратегії пройшов обговорення депутатами  в постійних комісіях селищної ради, в засобах масової інформації, в живих діалогах з людьми, яким не байдужа доля рідного краю, перспективи його подальшого розвитку, презентуючий зупинився на таких головних аспектах документа: географічне розташування, природні ресурси, бюджет, транспортна та дорожня структура, сильні та слабкі сторони громади, можливості й загрози, які потребують найбільшої уваги та зусиль. Як зауважив Віталій Годний, наріжним каменем Стратегічної програми є розвиток економічної складової, наповнення фінансових ресурсів. Саме це дасть можливість реалізувати заплановане, і в 2030 році зможемо бачити Томашпільську територіальну громаду екологічно чистою, комфортною, безпечною для проживання та ведення бізнесу, економічно потужною і самодостатньою, відкритою для інвесторів і нових можливостей.  
 Поставлене на голосування  питання  про затвердження Стратегії розвитку територіальної громади до 2030 року депутати підтримали одноголосно.  Ними ж  підтримано і внесені зміни до бюджету  громади на 2021 рік. Питання «Про розгляд клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «МК проєкт+»  про визнання виконавцем земельних торгів» підтримали 17 депутатів, один утримався. 
   Виступаючи на сесії Томашпільської селищної ради, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий привітав із визначною подією всіх мешканців громади, відзначивши, що розробка стратегічного плану – це завжди аналіз зробленого і завдання на перспективу. Томашпільська громада накреслила для себе перспективу, бачить, над чим їй працювати. Мати план, домагатися виконання його – це успіх. Прикладом такого грамотного стратегічного планування стала для нас  Вінниця, місто, яке протягом останніх років є одним з лідерів серед міст України щодо безпеки проживання, комфортних умов, привабливого інвестиційного клімату тощо. Керівник області висловив упевненість у тому, що томашпільчанам удасться повністю реалізувати заплановане, якщо це думка, бажання, прагнення і напружена робота не однієї людини, а громади. А сильна успішна громада – це сильний регіон. З прийняттям Стратегії розвитку громади привітали томашпільчан голова Тульчинської райдержадміністрації Олександр Гаврилюк та депутат Вінницької обласної ради Віталій Август. Селищний голова подякував депутатам за плідну роботу на сесії та привітав усіх присутніх із прийдешніми святами. 
  Сесія завершилася, а попереду всіх нас чекає багато напруженої праці для виконання накреслених планів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь