A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Україна – серце Європи

Дата: 14.05.2021 10:49
Кількість переглядів: 995

Традиційно у травні країни європейської спільноти, які ще в 50-тих роках ХХ століття об’єдналися в єдиний союз задля миру і процвітання, працюючи над такими конкретними завданнями, як зовнішні відносини, енергетика, торгівля, культура та національні надбання, відзначають День Європи. День Європи  був встановлений і в нашій країні, і відзначається він з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи" у третю суботу травня. Напередодні свята в Томашполі відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Європейського Союзу.

На центральній площі селища зібралися представники колективів установ, організацій. Внести Державний прапор України та Прапор ЄС довірено учасникам АТО/ООС та молодому поколінню – учням Томашпільської школи-гімназії. Під звуки Державного Гімну України та офіційного Гімну Європейського Союзу прапори, право підняти які надано учасникам АТО Миколі Мартинюку та Олегу Линьку, учням Томашпільської школи - гімназії Марійці Олійник та Владиславу Юзваку,  здіймаються над площею. До  слова  запрошується селищний голова Валерій Немировський, який у своєму виступі сказав: 
-    Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз'єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років 28 країн Європи об'єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання. 
  Побудова об’єднаної, квітучої та успішної Європи триває. Для нас очевидно, що цей процес не може вважатися завершеним без України, адже з давніх давен  ще з часів Київської Русі наші зв’язки з Європейськими державами були міцними і надійними. Про це  свідчать історичні факти, що Україна – давно вже і географічно, і ментально -  європейська держава. А   тим більше, що після здобуття незалежності у 1991 році Україна ухвалила стратегічний курс на євроінтеграцію та висловила наміри якнайшвидше приєднатися до Європейського співтовариства.  Свій вибір – бути частиною об’єднаної Європи -  українці підтвердили і під час Революції гідності у 2013 – 2014 роках. Але проголосити про наміри ще й означає так намагатися жити, наполегливо, послідовно й виважено впроваджувати в життя  європейські стандарти, творити Європу у власній державі. Бо вона, Європа,  починається перш за все з кожного з нас  Давайте робити так, щоб День Європи був у нас кожного дня. Віримо, що цей день обов’язково настане, і наша держава буде повноправною частиною європейської родини. 
  Виступаючий підкреслив, що Україна – єдина держава-не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи, що відзначаючи День Європи, ми проголошуємо, що  Україна -  вільна та незалежна держава, яка є гідним членом європейської спільноти.   У 2017  році Європа зробила крок назустріч громадянам нашої держави, підписавши угоду про безвізовий режим з Україною. Це шлях довіри і взаємоповаги. Адже безвіз - не тільки подорожі, а й нові перспективи для нашої держави. 
  Селищний голова привітав усю територіальну громаду зі святом і побажав, щоб європейські цінності та права не були лише далеким звуком, а реальним життям. Але, наголосив він,  не варто забувати й пророчі Шевченкові слова: і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь. Не  забуваємо, що Україна завжди була культурним, історичним і політичним центром Європи, а отже ми завжди близькі із нашими сусідами.  «Вірю,- сказав він,- що Україна таки стане повноправною частиною європейської родини».
 Присутні на церемонії поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка та пам’ятника воїнам АТО і Небесної Сотні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь