A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Привітали ювіляра

Дата: 19.05.2021 16:58
Кількість переглядів: 612

Цілих 90 літ накувала сива зозуля цієї весни жителю села Велика Русава Миколі Андрійовичу Кривенку. Народився він у В.Русаві у селянській родині: тато з бідняків, а мама - з  розкуркулених, за що батькові довелося деякий час відсидіти за гратами. Оте сидження обернулося тим, що він незабаром захворів і помер. Згодом не стало й матері. Хлопчина у 12 років став круглим сиротою.

Добре, що знайшовся добрий чоловік – сусід, який опікувався ним. Разом випасали колгоспних телят у лісі, а потім Микола допомагав лісникові і доглядав за своїм опікуном -  прийомним батьком. Аж  поки не призвали його на службу до армії.  Як і всі ровесники, відслужив, повернувся в рідне село і донині живе тут. Тут,  у Русаві,  знайшов кохану дружину, народили з нею двійко дітей – сина Віктора та донечку Олю. Тут багато років трудився Микола Андрійович у місцевому колгоспі  «водієм коня», як любить казати ювіляр. Донині згадують сільські трудівниці, як на буряковому полі чекали вони на його водовозку в спекотні літні дні або  в садово – городній бригаді на зборі врожаю. Трудився на совість і жив по совісті, бо за працьовитість, людяність і доброту, життєву мудрість і зваженість у слові, у вчинках поважали й поважають Миколу Андрійовича його земляки.
 Нині він пенсіонер. І хоч років немало за плечима, та слава Богу ще сам дає собі раду, намагається своїми проблемами поменше турбувати сина, що живе майже поруч (каже, що у молодих завжди багато інших турбот), радо спілкується із сусідами, знайомими, що навідуються до його затишної оселі. 

 
 А в день народження завітали  Миколи Андрійовича шановні гості – перший заступник селищного  голови Томашпільської територіальної громади Віталій Годний, староста с. Велика Русава Володимир Хомяк, щоб привітати ювіляра Вони вручили Миколі Андрійовичу  квіти та пам’ятний подарунок від селищного голови Валерія Немировського. І набажали йому ще багато років життя прожити при  міцному здоров’ї, в оточенні рідних і дорогих людей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь