A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Восьма сесія селищної ради відбулася

Дата: 24.05.2021 11:00
Кількість переглядів: 507

Розпорядженням селищного голови №154 від  20 травня 2021 р. скликано 8 позачергову сесію селищної ради 8 скликання. У її роботі 21травня 2021 р. взяли участь 20 депутатів із 26 та запрошені: Володимир Скалій  – заступник голови Тульчинської райдержадміністрації, керівники підвідомчих  установ, служб та організацій селищної ради, старости сіл територіальної громади. 

 Перед початком засідання  сесії селищний голова зачитав клопотання, яке надійшло від директора Центру надання соціальних послуг селищної ради  Людмили Поперечної про створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (з можливістю створення при ньому кризової кімнати) і попросив внести питання  до порядку денного для розгляду як невідкладне, а 8 питання порядку денного, що стосується затвердження Порядку списання об’єктів права комунальної власності Томашпільської територіальної громади зняти з розгляду за підсумками засідання профільної комісії. Депутати дали згоду на внесення змін до порядку денного та проголосували за те, щоб прийняти його в цілому зі змінами. На сесії розглянуто внесені до порядку денного 96 питання, що стосуються різних сфер діяльності селищної ради. Це стосувалося внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2021 рік та до бюджету Томашпільської селищної територіальної громади на 2021 рік, затвердження для Томашпільського КП тарифів на послуги з перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі, тарифів на послуги централізованого водопостачання КП «Томашпільводоканал» в населених пунктах Томашпільської територіальної громади. Питання щодо затвердження тарифів комунальному підприємству «Гнатків», яке в цей час перебуває в стані реорганізації, на послуги централізованого водопостачання викликало активне обговорення. В ньому взяли участь депутати Лариса Марущак, Олександр Дорось, Віктор Щербатюк, Вячеслав Щітніцький, роз’яснення  про причини змін тарифів та про шляхи виходу із становища, що склалося в цій сфері господарювання,  надали селищний голова Валерій Немировський та Віталій Годний – перший заступник селищного голови. Врешті голосуванням депутати затвердили запропоновані зміни щодо тарифів на водопостачання по Гнатківському старостинському округу та з інших питань порядку денного.
  Коли підійшла черга голосувати за великий пласт питань, що стосувалися затвердження технічної документації щодо встановлення чи відновлення меж земельних ділянок або проєктів  із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, надання дозволів на  виготовлення проєктів землеустрою на відведення земельних ділянок у власність учасникам АТО, бойових дій тощо, керівники депутатських фракцій ПП «Слуга народу», «Батьківщина», «Європейська солідарність» заявили про те, що депутати – представники цих партій - утримаються від участі в голосуванні з цих питань. Що вони й робили протягом розгляду названих питань порядку денного. Неодноразові звернення головуючого на сесії до здорового глузду цих депутатів не дали  результату, тим не менше рішення із земельних питань були прийняті більшістю голосів депутатів, а отже, більше сотні жителів територіальної громади скористаються своїми правами щодо законного володіння чи отримання землі (городи, присадибні ділянки).  
В процесі роботи над питаннями порядку денного депутати зняли з розгляду питання про вилучення з постійного користування КП «Томашпільський ринок» земельної ділянки та про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації цієї земельної ділянки, так як на розгляд  сесії КП було подано неповний пакет документів.     
 Депутати  дали дозвіл КНП «Томашпільська центральна лікарня» на доповнення видів економічної діяльності та  на створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі ( з можливістю створення при ньому кризової кімнати). 
  Перед закриттям сесії слова попросив заступник голови Тульчинської райдержадміністрації Володимир Скалій, який  відзначив продуктивність роботи депутатського корпусу Томашпільської селищної ради, його спрямованість на конструктив у вирішення нагальних питань, але зауважив, що забагато принциповості, продемонстровані на сесії, були схожими на фарс.  Він побажав депутатам незаангажованості в подальшій роботі і працювати для блага людей і громади в цілому. Селищний голова Валерій Немировський теж подякував депутатам за плідну роботу, за підтримку та закликав і надалі працювати для людей, їх добробуту і комфортного життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь