A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Співпраця задля забезпечення надходжень до місцевого бюджету громади

Дата: 17.06.2021 08:45
Кількість переглядів: 503

Днями уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила  Сузанська  провела зустріч з Томашпільським селищним головою Валерієм Немировським, на якій обговорили  спільні зусилля з виконання дохідної частини бюджету громади, зокрема щодо загальної фінансової ситуації, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та перспективи виконання дохідної частини бюджету громади. У засіданні “круглого столу” взяли участь начальник відділу земельних ресурсів Томашпільської селищної ради Павло Кушнір,  начальник фінансового відділу селищної ради Наталія Щербата, фахівці податкової служби Галина Крисюк, Сергій  Табан, Єлизавета Петербургська. 

Уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила Сузанська акцентувала увагу присутніх на необхідності  дотримання податкового законодавства платниками податків, а саме, своєчасному/повному декларуванні земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та податку з доходів фізичних осіб; своєчасній/повній сплаті нарахованих податків і зборів, погашенні податкового боргу; легалізації тіньової зайнятості населення, протидії ухиленням від оподаткування. дотримання податкового законодавства платниками податків, нагадала про те, що велику частку в надходженнях до бюджету громади складає податок на доходи фізичних осіб, а надходження цього податку залежить від розміру заробітної плати, звернула увагу на проведення аналізу обсягу сплати ПДФО від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території громади та контроль за надходженнями податку. При цьому Людмила Степанівна зауважила, що суттєвим резервом бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів громадян, громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання та отримують дохід у вигляді орендної плати. Вона також звернула увагу на окремі  суб’єкти господарювання громади та зорієнтувала присутніх на можливі резерви, нагадала про переваги користування електронними сервісами ДПС України.
Присутні обговорили розміри ставок земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та єдиного податку на території громади. 
У свою чергу селищний голова Немировський Валерій Федорович наголосив на готовності спеціалістів громади до якісної та ефективної співпраці громади з податковою службою та платниками податків, задля забезпечення виконання дохідної частини бюджету Томашпільської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь