A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Чергова 9 сесія Томашпільської селищної ради відбулася

Дата: 01.07.2021 13:50
Кількість переглядів: 505

Розпорядженням селищного голови №180 від 22 червня 2021 р. скликано чергову 9 сесію селищної ради 8 скликання. У її роботі 25 червня 2021 р. взяли участь 23 депутати із 26 та запрошені: заступник селищного голови Віталій Годний, заступник начальника Тульчинського райвідділення поліції Сергій Капелюшний, начальник фінансового управління селищної ради Наталія Щербата, начальник відділу соціально-економічного  розвитку, ЖКГ та земельних ресурсів Павло Кушнір, начальник відділу освіти, спорту, культури та туризму Ігор Ярош, керівники комунальних установ та організацій селищної ради, старости сіл територіальної громади.

  Депутати дали згоду на внесення змін до порядку денного, зокрема на розгляд у «Різному» питання про надання дозволу на укладання договорів з доступу до об’єктів інфраструктури, враховуючи висновки профільної комісії з питань промислової політики, підприємництва, агропромислового комплексу, земельних ресурсів, розвитку особистих підсобних господарств, охорони навколишнього природного середовища з порядку денного знято питання 29, 183, 184, 185, 186, а питання 176, 177 об’єднано в одне.  За  пропозицією головуючого на сесії селищного голови Валерія Немировського та  за згодою депутатів, 25-е питання розглядалося першим. Далі депутати приступили до  розгляду питань  порядку денного, що стосувалися різних сфер діяльності селищної ради. Внесено зміни до Програми економічного та соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2021 рік та до бюджету Томашпільської селищної територіальної громади на 2021 рік,  прийнято ставки місцевих податків і зборів, затверджено передавальні акти матеріальних цінностей та активів комунальних підприємств «Олександрівське», «Русава», «Гнатків»  у зв’язку з припиненням їх діяльності як юридичної особи.
  Депутати підтримали рішення  про затвердження Статутів Томашпільського комбінату комунальних підприємств та Дитячо – юнацької спортивної школи, перелік адмінпослуг, які надає ЦНАП Томашпільської селищної ради, прийняли Звернення депутатів Томашпільської селищної ради  до депутатів Верховної Ради України щодо прийняття законопроєктів з малої приватизації №№ 4572, 4573, 4574 і 4575 та Звернення депутатів Томашпільської селищної ради до депутатів  ВРУ щодо прийняття  проєкту Закону № 5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаній із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).  Звернення зачитав депутат від ПП «Слуга народу» Олександр Дорось. 
 План роботи селищної ради на ІІІ квартал 2021 р. депутати прийняли одноголосно. Після активного обговорення проєктів на сесії затверджено рішення щодо організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти зі змінами ( додалося пояснення «звільняються діти-інваліди при наявності відповідного посвідчення») та в закладах дошкільної освіти зі змінами (додалося «звільняються діти-інваліди при наявності відповідного посвідчення» , вилучено слова «діти з багатодітних сімей». Внесено зміни і до  Єдиної комплексної програми профілактики правопорушень та поліпшення техногенної і пожежної безпеки Томашпільської територіальної громади на 2017 – 2021 роки.
 Значна частина питань порядку денного стосувалася земельних питань. Зокрема це питання надання дозволів на виготовлення проєктів  землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність або постійне користування, виготовлення технічної документації щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, на виготовлення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду. Традиційно депутати бурхливо обговорювали та приймали рішення про  вилучення або надання земельних ділянок в користування. Окрему групу питань складали питання затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянок в натурі та проєктів землеустрою з метою подальшої передачі у власність. Врешті з кожного питання депутати прийняли відповідні рішення.
 Депутати  також підтримали проєкт рішення про надання дозволу на укладання договорів з доступу до об’єктів інфраструктури.   9-та чергова сесія селищної ради тривала більше 4-ох годин. Було розглянуто більше 200-от питань, депутати мали можливість виступити, висловити свою думку і голосувати за рішення, як того вимагає Закон  і совість.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь