A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулось перше засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству

Дата: 08.07.2021 10:05
Кількість переглядів: 1049

У зв’язку з тим, що в світі і в Україні зокрема почастішали випадки правопорушень, пов’язаних із забезпеченістю рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, з метою запобігання та протидії домашньому насильству, при Томашпільській селищній раді створено міжвідомчу раду з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми селищної ради Томашпільської територіальної громади. 

  Основними завданнями  ради є сприяння реалізації державної політики з питань підтримки сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству, протидії торгівлі людьми на території громади,  налагодження міжгалузевої узгодженої співпраці із забезпечення реалізації державної політики у цій сфері, формування позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, збереження та зміцнення інституту сім’ї, утвердження рівних прав і  можливостей жінок і чоловіків в усіх сферах діяльності, запобігання соціальному сирітству.
  Вчора відбулося перше засідання ради, на якому головував перший заступник селищного голови Віталій Годний. Він ознайомив членів ради з розпорядженням селищного голови про створення ради та з Положенням про міжвідомчу раду. Далі члени ради приступили до розгляду справи про вчинення насильства жителем одного із сіл громади щодо своєї колишньої дружини.  Інформацію про насильницькі дії чоловіка, які загрожували здоров’ю і життю жінки, надала директор центру надання соціальних послуг селищної ради Людмила Поперечна. Щодо поведінки громадянина та його дружини  рада прийняла відповідне рішення. 
  Людмила Поперечна також повідомила про те, що на території нашої громади створюється Центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, куди зможуть звертатися постраждалі.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь