A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

У Томашполі піднято Олімпійський прапор України

Дата: 23.07.2021 14:41
Кількість переглядів: 743

Ранок п’ятниці 23 липня в Томашполі розпочався з приємної події –  на центральній площі селища відбулося підняття Олімпійського  прапора України з нагоди відкриття в Токіо ХХХІІ-их Олімпійських ігор.  Ця подія - знаменна і знакова для всього світу - відбувається на рік пізніше через пандемію коронавірусу. Її чекали спортсмени, тренери, всі прихильники спорту планети. І саме в цей день на Олімпійському  стадіоні в Токіо спалахне олімпійський вогонь, буде піднято прапор з символічними 5-ма кільцями, що мають синій, жовтий, чорний, зелений і червоний кольори – символи 5 – ти континентів, пролунають гасла  сітіус, альтус, фортіус, тобто швидше, вище, сильніше.

 Право підняти Державний прапор України та Олімпійський прапор України надали майстру спорту України з пауерліфтингу, чемпіону Європи та Євразії серед ветеранів Олегу Бермесу та кандидату в майстри спорту, чемпіону області з армреслінгу Сергію Антонову, чемпіону Вінницької та Тернопільської областей з футболу, члену збірної команди Вінницької області Владиславу Островському і майстру спорту з пауерліфтингу, чемпіону Європи, Євразії та світу серед ветеранів Івану Спринчаку. Під звуки Гімну України та Олімпійського гімну України знамена здіймаються вгору.
 Присутніх на урочистостях, всіх жителів громади, що сповідують Олімпій- ські цінності та здоровий спосіб життя, з подією світового масштабу вітав селищний голова Валерій Немировський. Зокрема він сказав:
-    Понад 3 тис. років тому в стародавній  Греції зародилися Олімпійські ігри. На час їх проведення припинялися війни, оголошувалося перемир’я. Нинішні Олімпійські ігри пройдуть у Токіо з 23 липня по 8 серпня. В них братимуть участь  близько 11 тис. спортсменів із більше як 200 країн світу.  Україну представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту. Програма ігор складається з 33 видів спорту, в яких буде розіграно 339 комплектів нагород/ 
 Селищний голова подякував за олімпійські сувеніри – щоденники, записники, магнітики, журнали для учасників зібрання, які передав голова відділення Національного Олімпійського комітету Вінницької області Павло                     Хникін, дворазовий срібний призер з плавання   ХХV Олімпійських ігор у Барселоні.  Вітали наших олімпійців своїми пісенними дарунками, шлючи їх через тисячі кілометрів у Олімпійське село, юна співачка Алінка Слободянюк та працівник Центру культури і дозвілля, ведучий свята Олег Стебельський.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь