A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Томашпільська громада відзначила День народження України

Дата: 25.08.2021 14:11
Кількість переглядів: 517

Урочисті заходи з нагоди 30-річчя Незалежності України в Томашпільській громаді розпочалися ще 20 серпня, коли на головній площі селища Центр надання соціальних  послуг селищної ради організував конкурс дитячого малюнка на асфальті з метою збору коштів на придбання найдорожчого в світі лікарського препарату для врятування життя Єгорчику Кудрявському з Броварів, якому 1 рік і 8 міс. Благодійна акція «Країна добрих сердець» проводилася за ініціативи благодійного фонду «Світло в тобі». Необхідну суму треба зібрати швидко, адже ввести хлопчикові препарат слід до дворічного віку. Шанс врятувати йому життя є, і наші громадяни, особливо діти, намагалися  підтримали фінансово і морально родину Кудрявських. 

Зранку 22 серпня на стадіоні Томашпільської школи – гімназії розпочався турнір з мініфутболу серед чоловічих команд, присвячений 30-річчю Незалежності України. В ньому взяли участь спортсмени Томашполя, Вапнярки та групи компаній «Автострада». Футбольний турнір видався і результативним, і видовищним. А перемогу здобули  господарі поля, на другому місці – вапнярчани і третє місце зайняли футболісти «Автостради». Команді – переможниці вручено пам’ятний Кубок.
 Після полудня на урочистості з нагоди ювілею держави та підняття Державного прапора України  зібралися на центральній площі селища керівники громади – селищний голова Валерій Немировський, його заступники, керівники установ, підприємств, організацій, очільники старостинських округів, запрошені та гості, учасники АТО/ ООС, жителі селища. 
  Під звуки козацького маршу почесна варта вносить прапор України. Право підняти державний символ нашої держави надається учасникам антитерористичної операції Анатолію Кабаку та Валерію Палагнюку. Далі учасники урочистого зібрання поклали квіти до пам’ятника великому синові українського народу, Поету, Пророку, Кобзареві Тарасові Шевченку, пам’ятного знака «Борцям за свободу і незалежність України», стели Незалежності України та Меморіалу слави воїнам- визволителям у роки другої світової війни.    
Основні заходи з відзначення ювілею держави відбулися на стадіоні «Колос», де зібралося багато людей, аби взяти участь у святкуванні. Їх з величним державним  святом привітав селищний голова Валерій Немировський, який у своєму виступі нагадав ті головні віхи нашої історії, що передували утвердженню України, незалежної, суверенної, самостійної нової держави на політичній карті світу.
-    Сьогодні, як ніколи раніше, свято Незалежності висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальності перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період у нашій новітній історії, бо проливається людська  кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії. Такою є ціна нашого прагнення до гідного життя у цілісній, незалежній та процвітаючій європейській державі, – сказав зокрема Валерій Немировський та побажав  нашій великій територіальній громаді миру, спокою та злагоди, щедрої долі, успіхів у всіх починаннях заради процвітання нашого краю, незалежної України та її народу. Він подякував за підтримку територіальної громади народному депутату України Ларисі Білозір, генеральному директору ТОВ «АК «Зелена долина» Юрію Морозу та фінансовому директору цього підприємства Оксані Вишні, приватним підприємцям та керівникам фермерських господарств.
Згідно з розпорядженням селищного голови за вагомий внесок у розбудову Української держави, активну благодійну, миротворчу, громадську діяльність, творчу самовіддану працю, зразкове виконання службових обов’язків, патріотизм та з нагоди 30-ої річниці Незалежності України велику групу людей  нагороджено золотою та срібною медалями «30 років Незалежності». Серед нагороджених депутат Верховної Ради України Лариса Білозір, керівники фермерських господарств, батьки загиблих в АТО воїнів – захисників територіальної цілісності та суверенітету України, учасники АТО, волонтери, педагоги, медичні працівники, державні службовці, рятувальники, приватні підприємці тощо. Селищний голова вручив також Подяки за активну життєву позицію, зразкове виконання службових обов’язків, участь у громадському житті селища та громади в цілому чималій групі учасників свята. Він також  вручив Подяки голови Вінницької обласної ради Олександру Гріненку - завідуючому хірургічним відділенням КНП «Томашпільська центральна районна лікарня», Вячеславу Моставлюку – директору ХПП ТОВ «АК «Зелена долина», депутату Томашпільської селищної ради, Мирославі Олійник –директору Томашпільського селищного БДТ за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, активну життєву позицію.
Вітали томашпільчан та вручили Грамоти районної державної адміністрації голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк та голова Тульчинської районної ради Василь Неборецький. Президент Вінницької обласної федерації рукопашного бою Сергій  Водянюк та директор Томашпільського селищного будинку дитячої творчості Мирослава Олійник  вітали  і вручили подяки за вагому підтримку та сприяння в роботі з дитячими колективами народному депутату Ларисі Білозір. 
Свій дарунок до свята для присутніх підготували вихованці селищного Будинку дитячої творчості, які взяли участь у флешмобі «Друзі, єднаймося!». Чарували своїм співом Іринка Кривов’яз та Людмила Базюк , а далі святковий концерт продовжили гості – шоубалет «Екстрим» та театр пародій «Парадокс». 
 Працювали на святі різні атракціони для дітей і дорослих, частували смаколиками, солодощами, морозивом місцеві підприємці. Можна було сфотографуватися, для цього організатори  підготували різні за темами локації.
 А завершилося свято грандіозним феєрверком, вогні якого заквітчали глибоке вечірнє небо над Томашполем у золотисті кольори. 
З днем народження тебе, Україно! 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь