A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

День знань у Томашпільській громаді

Дата: 01.09.2021 14:05
Кількість переглядів: 569

Сьогодні у  всіх навчальних освітніх закладах України розпочався новий навчальний рік.     1 вересня завжди особливо хвилюючий день, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.     Особливим і дуже важливим у житті цей день є для першокласників, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступають на незвіданий шлях пізнання. Не менш важливим цей день є і для одинадцятикласників, майбутніх випускників, яким доведеться вже незабаром обирати свій професійний шлях. 
     Перше вересня - це свято всенародне. Свято вчителів і вихователів, свято батьків, дідусів і бабусь, які разом зі своїми дітьми та онуками знову прийшли до школи.     Перше вересня єднає нас усіх, бо кожен колись у цей день переступив поріг рідної школи, відкрив першу книжку, написав перше слово. Тому з такими трепетними почуттями і хвилюванням  приходимо в цей день – День знань -  до школи. 
 Свято першого дзвоника відбулося сьогодні в усіх школах нашої Томашпільської територіальної громади. Він покликав за парти майже 2190 учнів, а навчатимуть їх у цьому навчальному році  більше 340 учителів та вихователів, яким  довірено найбільше багатство нашої країни - діти.

Неповторним, хвилюючим  стало свято першого дзвоника в Томашпільській ЗОШ І – ІІІ ступенів – гімназії, яке розпочалося з підняття Державного прапора України. Право підняти його надали ученицям 11 класу, відмінникам навчання Олександрі Скороход та Ірині Немировській. Зі святом  привітали всіх дітей, батьків, учителів директор школи Майя Шпикуляк та  перший заступник  Томашпільського селищного голови Віталій Годний, який передав вітання з Днем знань від селищного голови Валерія Немировського , депутатського корпусу селищної ради, подякував  за  багаторічну  самовіддану працю, за підготовку достойної зміни вчителям, які пішли на заслужений відпочинок, за розуміння,  мудрість і терпіння, за те, що  виховали багато поколінь свідомих українців і щиро ділилися своїми знаннями, любов'ю та теплом з молодим поколінням.  
  Одинадцятикласники, для яких нинішній вересень став останнім в їх шкільному житті, приймали в свою дружну шкільну родину нове поповнення – майже 90 першачків, вручили їм подарункові набори – шкільне приладдя, а батьки першокласників зі сльозами на очах  - хліб-сіль на вишитих рушниках, що, віриться,  стануть добрими оберегами на їхнім новім, ще незвіданім шляху. З напутніми побажаннями звернулася до маленьких школяриків і їхня перша вчителька Тетяна Мудрак.
 Далі перший дзвоник своїми малиновими переливами сповістив про початок нового навчального року для всіх школярів, а учні – випускники та першокласники поклали квіти до пам’ятних знаків  та до пам’ятника Тараса Шевченка на центральній площі селища. Щасливого нового навчального року! Добра, успіхів, творчих здобутків, миру і здоровя на рік і на довгий вік!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Гостинно і святково відчинив сьогодні двері для малят і дитячий садочок «Сонечко» в Томашполі. Після довгих літніх канікул він зустрічав дітей веселою музикою, щирими усмішками вихователів, які теж з нетерпінням чекали початку нового навчального року. Малят та їх батьків, дідусів і  бабусь  привітала директор  закладу Олена Годна. Вона щиро і від душі побажала їм та працівникам дитячої установи здоров’я, успіхів у роботі та Божого покровительства. Подякувала Олена Іванівна  селищному голові Валерію Немировському за постійну увагу і турботу  про дітей, а колективу садочка – за самовіддану працю, професіоналізм  і високу відповідальність у роботі з дітьми, батьками.  Не обійшла вона увагою й спонсорів закладу, які постійно допомагають і підтримують його. Зокрема це народний депутат України Лариса Білозір, окремі приватні підприємці, небайдужі жителі селища. 
  Звучали на святі вірші та пісні про дитсадок, які виконували малята, енергійну і запальну руханку провели з ними «Веселі Бджілки». А далі на малят чекав смачний обід і солодощі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь