A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Святково й урочисто відзначив Томашпіль свій 405-ий день народження

Дата: 06.09.2021 11:56
Кількість переглядів: 739

Святково й урочисто відзначав Томашпіль свій 405-ий день народження, а Томашпільська територіальна громада – своє п’ятиріччя. На центральному стадіоні «Колос» учасники  свята, гості мали змогу ознайомитися з виставковими експозиціями, які представлені народними умільцями  - різьбярами та вишивальницями, майстрами пензля і ножиць, талановитими квітникарями, іншими майстрами рукотворних див – від усіх старостинських округів громади та селища. Очі розбігалися від розмаїття всього  представленого на виставці нашими талановитими земляками.

Незабутні враження отримав кожен, хто побував на святі,  і від  розмаїття випічки кожної громади. Тут і торти, і пироги та пиріжки з різною начинкою , а вареники – на будь-який смак. Радо пригощали гостей варенухою, хріновухою, медовухою «господарі» світлиць – старости сіл. Звучали на честь поважних гостей  святкові вітання та голосна українська пісня…  Частували й всіх бажаючих працівники кухні ЗДО «Сонечко» бутербродами та смачною рибною юшкою.     
 З вітальним словом до співгромадян у цей святковий день звернулися селищний голова Валерій Немировський та народний депутат України Лариса Білозір. Привітали томашпільчан з ювілеями перший заступник  голови Вінницької обласної ради Володимир Кістіон, голови Тульчинської райдержадміністрації та районної ради Олександр Гаврилюк та Василь Неборецький, депутат обласної ради Ярослав Хребтій, гості з Крижопільської  та Ямпільської територіальних громад. Керівниками  селищної, обласної ради, Тульчинської райдержадміністрації та районної ради були відзначені учитель-пенсіонер, краєзнавець, автор книги «Томашпільський край з давніх часів до наших днів» Іван Бабій, меценат Віктор Ніколаєнко, директор  Томашпільського ЗДО «Сонечко» Олена Годна, багаторічний голова, а нині староста  с. Ракова Ніна Пацюк. Селищний голова нагородив Подяками старост сільських округів,  нагоди прийдешнього Дня фізичної культури  та спорту – велику групу спортсменів, які досягли вагомих спортивних успіхів на обласних, всеукраїнських  і міжнародних змаганнях,  та ветеранів спорту.  
Учасники урочистостей оплесками зустрічали колони марш- параду. Першими в ньому йшли  воїни- атовці, які відстоювали і відстоюють і тепер незалежність  і територіальну цілісність нашої країни    в зоні бойових дій на сході України, за ними -  юні спортсмени Томашпільської ДЮСШ та  вихованці  селищного Будинку дитячої творчості,  представники всіх старостинських округів територіальної громади.  
  А яке свято без гарної пісні чи запального танцю?! Дарували людям  свої таланти й працівники культури громади, вихованці будинку дитячої творчості, Томашпільської музичної школи, аматори сцени. Із захопленням сприйняли глядачі показовий виступ вихованців секції рукопашного бою спортивного клубу «Альтаїр»  Томашпільської ДЮСШ.
  Врешті настав хвилюючий момент, коли вітали подружні пари, які відзначали в цьому році свої золоті ювілеї. Таких пар по громаді – аж 39! І приємно було бачити на  цих щасливих людей на святі. Вітав їх з прекрасним ювілеєм селищний голова та вручив подарунки від громади. Для них прозвучала і пісня «Многії літа» у виконанні Людмили Базюк.  
Швидко сплив час, і як тільки перші сутінки оповили селище, на стадіоні розпочалося грандіозне вогняне шоу у виконанні підкорювачів вогню -  групи  «ДОЗОРІ», а згодом  - небо засяяло вогнями феєричного салюту. Так Томашпіль відзначив свої  ювілеї - 405 –річчя першої письмової згадки про селище, а Томашпільська об’єднана громада – 5 років  свого створення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь