A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ВЛАСНИКАМ НЕРУХОМОСТІ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ ПІЛЬГ

Дата: 13.09.2021 14:37
Кількість переглядів: 372

Податки на нерухоме майно є вагомою складовою місцевих бюджетів територіальних громад, саме тому їх належне адміністрування є вкрай важливим.  З цією метою, Головним управлінням ДПС у Вінницькій області проведено аналіз повноти нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по об’єктах нерухомості за якими зареєстровані юридичні особи. 
Податок сплачують власники житлової / нежитлової нерухомості, площа якої перевищує пільгову площу, встановлену п.266.4 ст. 266 Податкового кодексу України  (далі - ПКУ). Але, відповідно до п.п. 266.4.3 п.266.4 ст. 266 ПКУ, пільги зі сплати цього податку не надаються на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, тобто, здаються в оренду чи лізинг, або використовуються у підприємницькій діяльності.

Тому, якщо у вашому будинку чи квартирі зареєстровано місцезнаходження юридичної особи, або відокремлених підрозділів юридичної особи (наприклад: ФГ чи ТОВ), то ви втрачаєте право на пільгу, встановлену п.266.4 ст. 266 ПКУ і будете сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в повному обсязі.
Шановні власники нерухомого майна, якщо у вас є якісь питання стосовно даного податку чи ви не згодні із сумою, зазначеною у повідомленні-рішенні або взагалі не отримали його, проте маєте у власності об’єкти, що підлягають оподаткуванню, то в такому випадку для звірки та узгодження сум нарахованих податків зверніться до податкової інспекції за місцем вашої реєстрації з пакетом документів (ІПН, паспортні дані, документи, що засвідчують право власності на нерухомість або навпаки відчуження).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь