A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Спорт – це класно!

Дата: 17.09.2021 10:36
Кількість переглядів: 483

Олімпійські уроки під гаслом « Спорт – це класно!» проходили з 13-го по 17 - е вересня в освітніх закладах Томашпільської територіальної громади.  А 15 вересня на Олімпійських уроках у загальноосвітніх школах Томашполя, Липівки, Комаргорода та Томашпільського ЗДО «Сонечко» побували шановні гості: голова селищної ради Валерій Немировський,  голова Вынницького обласного відділення національного Олімпійського  комітету України, заслужений майстер спорту України з плавання, двохразовий срібний призер Олімпійських ігор в Барселоні, учасник Олімпійських ігор в Атланті, Сіднеї та Афінах, багаторазовий переможець та рекордсмен Всеукраїнських змагань  Павло Хникін і його дружина майстер спорту України  з плавання, багаторазова переможниця Всеукраїнських змагань з плавання Світлана Хникіна, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош, методист відділу освіти Василь Штифурко, головний спеціаліст відділу освіти, спорту, культури і туризму Григорій Слободян. 

 Першими на Олімпійський урок запросили гостей вихованці старших груп дитячого садочка. Вони не тільки підготувалися до змагань із різних «олімпійських» видів спорту, а й знайомилися з історією Олімпійського руху з давнини і до сьогодні, з гордістю несли прапор України - учасниці Олімпійських ігор та олімпійський прапор, передавали як естафету символічний олімпійський вогонь, запустили в небо кульки п’яти кольорів як емблему Олімпіади. А далі були вправи з різних  олімпійських видів спорту: гімнастики (старша група № 1), танці зі стрічками (старша група №2), перегони на самокатах і машинах ( старші і середні групи), естафета з подолання смуги перешкод, перетягування каната. Всі завдання дітвора виконувала з такою щирістю, задоволенням і захопленням, що їхніми емоціями зарядилися і дорослі.
  Гарними побажаннями вітали переможців спортивних змагань селищний голова і олімпійський чемпіон, вручили, відповідно,  солодощі, спортивні м’ячі, ручки, блокноти, щоденники з олімпійською символікою. А директор закладу Олена Годна вручила їм нагороди – «золоті» медалі. 
  Наступний урок був у Томашпільській школі – гімназії. У ньому взяли участь учні молодших класів, команди з різних видів спорту – бігу, футболу, гандболу, легкої атлетики – учні – старшокласники. Про важливість занять фізкультурою і спортом говорив із школярами Павло Хникін, наголошуючи на тому, що спорт відкриває перед молодими широкі шляхи для розвитку, допомагає здійснювати мрії, але потребує сили волі, наполегливості, твердості характеру в досягненні мети. 
 На знак вдячності за подарунки, які Павло Хникін передав школярам, директор закладу Майя Шпикуляк вручила йому ляльки – обереги ручної роботи, виготовлені шкільними гуртківцями.
 Цікавими, емоційно напруженими, видовищними були  олімпійські уроки в Липівській та Комаргородській школах. Так липівські школярі-старшокласники проявили неабияку силу волі на біговій доріжці, подолавши дистанцію в 1,5 км, а 3 команди середніх класів «Рухливчики», «Сміливчики» та «Силачі», змагалися у естафеті, яка передбачала і вміле володіння футбольним м’ячем, і спритність, і витривалість, точний розрахунок і наполегливість при виконанні інших вправ. Глядачі – учні молодших класів – забезпечили спортсменам активну підтримку.
  Різнобічним виявився олімпійський урок і в Комаргородській школі. Розминкою  на ньому стала  вікторина, яка стосувалася олімпійського руху. Цікаві питання спонукали школярів пригадати, що вони знають і з історії, з літератури, з географії щодо  цієї теми. Змагання двох команд «Непереможні» та «Чемпіони» у веденні м’яча, перенесенні на ракетці м’ячика гри в пінг-понг, подолання смуги перешкод та інші тримали в напрузі протягом усього часу. А  завершився урок бліц-грою у волейбол, у якій готові вже були взяти участь і гості, настільки це було весело і азартно.
  Селищний голова Валерій Немировський усім школярам – учасникам змагань передав солодощі, а Павло Хникін – м’ячі, щоденники, ручки, блокноти з олімпійською символікою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь