A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Всупереч рокам - змагалися й відпочивали

Дата: 04.10.2021 14:11
Кількість переглядів: 555

«Шановні жителі Томашпільської територіальної громади, кому 55+ !!!
Запрошуємо вас узяти участь у святі «А вже осінь прийшла у мій сад», приуроченому Міжнародному дню людей поважного віку». Такими словами розпочиналося оголошення, яким відділ освіти, спорту, культури і туризму та Центр надання соціальних послуг запрошували людей, кому за 55 років, на зустріч з колегами і друзями, з новими і старими знайомими. І не просто на зустріч, а на цікаве спілкування, на зустріч з піснею молодих років, на знайомство з новими видами рукомесництва тощо. На заклик відгукнулися небайдужі, активні, співучі, талановиті, енергійні, запальні, веселі, дружні володарі поважних років з Вил і Ракової, Яланця і Великої Русави, Комаргорода,  Рожнятівки і Томашполя,  а також слухачі університету третього віку з Томашполя.

  Перед початком змагань всіх присутніх  з прийдешнім Міжнародним днем людей поважного віку привітав селищний голова Валерій Немировський і вручив Подяки Томашпільської селищної ради за багаторічну працю на творчій ниві, патріотизм, відповідальність, щедрість душі та прагнення бути потрібним людям, небайдужість та вагомий вклад у розвиток територіальної громади Антоніні Булавко, Марії Дейдиш,  Валентині Залюбівській,  Миколі Мельнику та Надії Подкопаєвій. Тетяна Юзвак, помічник народного депутата Верховної Ради України  Лариси Білозір,  передала всім присутнім вітання зі святом і подарунки  від Лариси Миколаївни, яка до того ще й профінансувала святковий обід цього цікавого і, звичайно, потрібного для людей поважного віку заходу.
   Розпочалося свято з представлення   команд-учасниць форуму «55+». Вже на цьому етапі знайомства з’явилися цікаві родзинки, як –от: стиль одягу конкурсантів, віршовані візитівки, оригінальні театралізовані виходи на танцпол. А далі спортивна естафета «Сеньйоріада» змусила учасників забути про радикуліти і остеохондроз, про болі в попереку і головний біль, бо не могли, не мали права підвести команду. Боролися за кожну секунди на шляху естафети, коли долали смугу перешкод. Після такої розминки всіх присутніх розділили на групи, які працювали в різних локаціях: майстер-класи з виготовлення виробів з підручних матеріалів; з латиноамериканських  танців; танцювальна фітнес-програма; тренінгові заняття з вікової психології та з питань здорового старіння;  любителі гри в шашки.
  Неабиякі співочі таланти проявили всі присутні на форумі і в караоке. Тут співали  поодинці, і  дуетами, і ансамблями. Співали пісні народні й авторські, патріотичні й про кохання. Отримували задоволення і слухачі ( а таких було небагато), і виконавці, бо спрацював заклик «Співають усі!».  Врешті цей пісенний марафон, результати якого оцінювало народне журі, завершився перемогою учасниці з Яланецької команди Галини Григорук.
 Добряче довелося попрацювати на святі журі, до складу якого увійшли Оксана Потуторовська ( секретар селищної ради, голова журі), Микола Павлишен та Микола Мельник. Спортивну частину свята оцінював Григорій  Слободян, головний спеціаліст відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради.
  Врешті настав час підбивати підсумки. І поки суддівська колегія визначалася з переможцями, свій непересічний талант дарував присутнім Микола Асаула, у виконанні якого прозвучало чимало пісень ліричних і  патріотичних.
  Як сказала у своєму виступі голова журі Оксана Потуторовська, в цих конкурсах перемогла перш за все дружба, але серед команд  таки є переможці. Так  у конкурсі «Представлення команди»  найкреативнішою визнана команда «Городські» з Комаргорода. Перше місце в спортивній естафеті зайняла команда «Калина» з Яланця, друге місце в команди «Русавчани» з Великої Русави, а третє – в команди «Городські». Найспівучішою командою названо томашпільську команду «Матіола». В шашковому турнірі  перше і друге місце розділили Володимир Павловський (с. Комаргород) та Віктор Швець (с. В. Русава), третє місце у Лідії Костівої (с.Вила). Усі переможці нагороджені подарунками,  команди – учасниці нагороджені Подяками від селищного  голови Валерія Немировського.  
 Аби свято відбулося і вдалося,  багато сил і старання доклали ініціаторка і його «головний режисер» Людмила Поперечна, директор Центру надання соціальних послуг селищної рад та колектив, який вона очолює.  А також відділ освіти, спорту, культури і туризму селищної ради (начальник Ігор Ярош), працівники Будинку дитячої творчості (директор Мирослава Олійник), Тетяна Юзвак (помічник народного депутата Верховної Ради України  Лариси Білозір), Олена Годна (директор ЗДО «Сонечко» смт. Томашпіль), ПП Наталія Максименко, за що їм велика вдячність. Хай і надалі їм, молодим, енергійним, ініціативним, вдається втілювати гарні ініціативи в життя, щоб ставало воно кращим і змістовнішим.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь