A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Звитяга, честь, пам’ять

Дата: 18.10.2021 13:58
Кількість переглядів: 467

14 жовтня  в Україні на державному  рівні відзначали День захисника і захисниці України, День козацтва,       Покрови     Пресвятої Богородиці та День Української повстанської армії. Напередодні величних свят в селищному Центрі культури і дозвілля відбулися урочистості, на яких були присутні воїни зі всієї територіальної громади, що брали участь у бойових діях на Сході України,  представники колективів, організацій, установ, жителі селища.

До присутніх у залі звернувся селищний голова Валерій Немировський, який щиро й сердечно привітав їх із Днем захисника і захисниці України та  Покрови Пресвятої Богородиці - світлими і радісними   святами, що увібрали в себе багаті  славні козацькі традиції, які уособлюють мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж
всієї багатовікової української історії.
-     Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються в Україні. Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацького та всього українського люду.
І сьогодні ми звертаємось до Матері Божої з проханням про мир,
добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу, аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися
любов’ю, щирістю і всепрощенням,-  сказав він та   подякував воїнам за мужність, відвагу, проявлені в боротьбі за волю і незалежність України, за вірність військовій присязі, за можливість жити нам під мирним небом, побажав усім щастя, радості, добра та наснаги на успішні починання на користь Вітчизні.
Вихованці Будинку дитячої творчості вручили воїнам подарункові сувеніри, виготовлені руками юних гуртківців. А розпорядженням селищного голови всіх захисників відзначено грошовими винагородами.
  Також привітали учасників свята Тетяна Юзвак, помічник народного депутата Верховної Ради України Лариси Білозір і вручила грошову винагороду територіальній Спілці воїнів АТО, начальник першого відділу Тульчинського районного територіального центру комплектування та  соціальної підтримки підполковник Роман Сватко, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників  бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області у Томашпільському районі» Сергій Жмуд, які вручили грошову винагороду ГО «Військово – спортивний клуб «ГАРТ» (керівник Сергій Водянюк) та Почесні грамоти і сувеніри членам клубу за участь у Всеукраїнській грі «Вояцький дух», які проходили на базі 169 навчального центру ЗСУ «Десна».  
 Хвилюючим, сповненим сумом і гордістю став момент, коли вшановували пам'ять загиблих в АТО та померлих   атовців -  наших земляків Віктора Саванчука, Ігоря Гаврилюка, Анатолія Дубчака, Вадима Тарабанова, Павла Біліка, Олександра Гладія, Анатолія Підгорного, Сергія Киби, Юрія Олійника, Володимира Бабія. Букети живих квітів як нашу безмежну вдячність за мир і спокій на рідній землі вручили батькам  Героїв учениці Томашпільської школи -гімназії.
  В цей урочистий день дарували присутнім свої пісні народна хорова капела «Відлуння» (керівник Марія Дейдиш), юні солістки Іринка Кривов’яз, Софійка Перець, якій акомпонували викладачі Томашпільської музичної школи Валентина Віцькова, Світлана Куліш та Євген Юзвак, і працівники Гнатківського СБК Лариса Лімчук та Томашпільського ЦКіД Олега Стебельського. Танцювальними номерами доповнили концертну програму вихованки молодшої та середньої   груп танцювального колективу «Шарм» (керівник Мирослава Олійник) та «Фрі Денс» (керівник Ольга Шеремета), щиро і задушено звучали вірші, які читали вихованці гуртка «Юний актор»  Максим Зугравий, Дмитро Мордан (керівник Тетяна Тютюнник) БДТ селищної ради, та учениця 11 класу Томашпільської школи – гімназії Олександра Скороход. Не залишив нікого байдужим і показовий виступ вихованців військово – спортивного клубу «Гарт» (керівник Сергій Водянюк).
А в День захисника і захисниці України, на Покрову,   урочисті заходи продовжилися: в селищі відбулася  святкова хода від будинку військкомату до меморіального комплексу «Борцям за свободу і незалежність України», в якій взяли участь воїни-атовці, селищний голова Валерій Немировський, перший заступник селищного голови Віталій Годний, батьки загиблих в АТО/ООС захисників,  представники установ, організацій, трудових колективів  селища, небайдужі томашпільчани. На мітингу біля пам’ятного знака присутні  вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання, а потім до підніжжя лягли квіти від учасників святкового заходу. Пам’ятну літію за загиблими відслужив протоієрей храму Нерукотворного Образу Христа Спасителя смт. Томашпіль отець Михайло. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь