A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Окрилені творчістю

Дата: 09.11.2021 14:26
Кількість переглядів: 373

Сьогодні в Україні в День української писемності відзначається й Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. В цей день вітання приймають всі ті, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати і примножувати безцінні духовні скарби нашого народу. Адже культурні досягнення та традиції – це багатство, яким треба вправно скористатися, а збереження культурного спадку і шанування своїх видатних земляків  стає для нас не тільки приводом для гордості, але й запорукою подальшого культурного розвитку та творчої наснаги.

Урочистості з нагоди професійного свята зібрали в Томашпільському Центрі культури і дозвілля цілу когорту  клубників, працівників спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи, які невтомно доглядають джерела духовності, правди і краси нашої територіальної громади.   Саме їх – людей, які творять свята для інших, вітали сьогодні селищний голова Валерій Немировський та начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Ігор Ярош.
  Звертаючись до присутніх, Валерій Немировський відзначив:
-     Нашій громаді  потрібна культура, звернена до майбутнього, але укорінена в могутні вікові традиції, що шанувалися нашими предками. Хай вона буде відкритою і доступною кожному,  бо культура робить людину особистістю. Це вона незримою силою  формує національну спільність, робить нас неповторними, не схожими на інших. Завдяки  вашій щоденній праці, творчому неспокою, громадянському подвижництву працюють мистецькі колективи, не міліє джерело народної творчості, з’являються високохудожні вироби. Високо ціную ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності і творчої думки неможливі добрі переміни у нашому суспільному житті.  
 Ставлення до працівників культури – це індикатор нашого суспільного благополуччя. Тож нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість  натхнення і  смак життєвих перемог. Хай щастить Вам усім у творчості і особистому житті. Зі святом!
Згідно з розпорядженням за вагомий внесок у розвиток культури територіальної громади, активну життєву позицію, професіоналізм та відповідальне ставлення до роботи  селищний голова нагородив Грамотами та Подяками велику групу працівників культури. Грамоту  Вінницької облдержадміністрації за  високий професіоналізм у галузі культури, пропаганду народного мистецтва Валерій Немировський  вручив директору Стінянського сільського будинку культури Людмилі Базюк.
 Оскільки свято професійне, то його для працівників культури цього разу влаштували вихованці Томашпільського дитячого садочка «Сонечко», танцювального колективу «Шарм» Будинку дитячої творчості Оля Катеринчук,  Вікторія Солодуха, Алінка Слободянюк, самодіяльні артисти – співаки: Зоя Босовська з Комаргорода, старости Гнатківського та Нетребівського  старостинських  округів Людмила Лукіянчина та Валентина Дубчик.  Не обійшлося на святі без приємних несподіванок: бурю позитивних емоцій викликав жартівливий виступ хорового колективу селищної ради на чолі з селищним головою. А також не залишив нікого байдужим спогад керівника народного хору «Відлуння»  Марії Дейдиш про жіночий аматорський народний колектив «Матіола» селищного будинку культури, якому цими днями виповнюється 45 років, з них 20 років він носить звання народного.       Не залишилися в боргу й самі працівники культури. На знак вдячності та вітаючи колег співали в цей день Людмила Базюк та Лариса Лімчук, Олег Стебельський та Олександр  Васильківський. Свято завершилося спільним фото на згадку про друзів, колег, з якими багато років ідуть по життю ті, хто присвятив себе ЇЇ ВЕЛИЧНОСТІ КУЛЬТУРІ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь