A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Увага! Змінено ширину прикордонної смуги в межах Вінницької області

Дата: 15.11.2021 16:41
Кількість переглядів: 410

З метою ефективного реагування на сучасні загрози на держаному кордоні та у контрольованих прикордонних територій змінено ширину прикордонної смуги.
Відповідні зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України № 1147 від 27.07.1998 «Про прикордонний режим». Зокрема, змінено ширину прикордонної смуги, яка становитиме 5 кілометрів вздовж всього сухопутного кордону. Раніше ширина прикордонної смуги була більшою та встановлювалася у межах прилеглих до державного кордону територій селищних і сільських рад.

Відтепер уздовж українсько-молдавського державного кордону України  в межах Вінницької області на його сухопутних ділянках і вздовж берегів річки Дністер, озер та інших водойм повинна бути прикордонна смуга завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону, де встановлюється прикордонний режим, але не менше від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруд, згідно зі Схемою проходження тилової мережі прикордонної смуги в Могилів-Подільському та Тульчинському контрольованих прикордонних районах. Про це йдеться в тексті розпорядження Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова «Про зміну ширини прикордонної смуги» від 02.11.2021 року. Документ опубліковано на офіційному сайті Вінницької обласної держаної адміністрації. 
У межах прикордонної смуги буде встановлено нові дорожні знаки:
«Початок прикордонної смуги»;
«Кінець прикордонної смуги».
У межах контрольованого прикордонного району «Початок контрольованого прикордонного району», «Кінець контрольованого прикордонного району».
Відповідно до зазначеної постанови, визначено порядок в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, а саме:
Громадяни України в'їжджають  у  прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу (п.7 Постанови). 
Іноземці та особи без  громадянства  в'їжджають  у прикордонну смугу та контрольований прикордонний   район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують  особу  та  підтверджують законність  перебування  на території  України (п.8 Постанови).
В'їзд і перебування у місцевості,  яка  знаходиться  між  державним кордоном  і лінією  прикордонних  інженерних  споруд, громадян  України та інших осіб допускається як виняток у порядку, який встановлюється МВС (п.9 Постанови)
Особи,  зазначені  у  пунктах 7 та 8 цього Положення, на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби та органів Національної  поліції,  а  також членів  громадських  формувань з охорони  громадського  порядку  і  державного кордону зобов'язані пред'являти відповідні документи, передбачені цими пунктами (п.10 Постанови).
З  метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань,  виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю  та  незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також члени громадських  формувань з охорони громадського порядку і державного кордону мають  право  відповідно до Законів України «Про Державну прикордонну службу  України»  та «Про дорожній рух» у  разі  потреби  зупиняти  та оглядати транспортні засоби.  із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1110 (п.11 Постанови).
Детальніше з постановою Кабінету Міністрів України можна ознайомитися за посиланням:  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1147-98-%D0%BF#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь