A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

21 листопада – День Гідності і Свободи

Дата: 19.11.2021 08:47
Кількість переглядів: 728

  Сьогоднішній день – День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і самого себе.
В підвалинах української державності – століття боротьби наших предків, що вибухнули в  іменах Шевченка і Франка, це титанічна робота великих просвітителів народного духу, а також  сама незламна і нескорена душа українського народу.

Саме такими українці постали перед всім світом під час двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності ( листопад 2013 року - лютий 2014 року), обираючи для себе за найвищу цінність – честь, гідність, свободу, проявивши свою готовність до активності, єдності і, заради майбутнього – найвищої самопожертви.
«Євромайдан» об’єднав весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності нашої держави, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, боротьбі за людську та національну гідність громадян України.   Єдиним символом Революції гідності став  прапор України. Єдиним духовним помічником і вдохновителем– національний гімн.
Сотня активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за своїх рідних та за кожного з нас. Вони стояли до кінця, не злякавшись погроз і пострілів. Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони продовжується, і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни. За цю боротьбу заплачено неймовірно високу ціну.  Своє життя віддали найкращі. Серед них є наші земляки, що полягли від куль на київському майдані: це Максим Шимко, вінничанин, це Леонід Полянський і Валерій Брезденюк із Жмеринки. Це наші живі воїни – герої, учасники АТО / ООС, і ті герої, що загинули на Сході України за рідну землю, за свободу і незалежність,  за наше мирне життя: Віктор Саванчук Ігор Гаврилюк, Анатолій Дубчак, Вадим Тарабанов, Павло Білік.    Їх подвиг ми будемо пам’ятати вічно,  про їхню мужність будемо переказувати з покоління в покоління, вони - Герої нашого часу.
Щира подяка всім, хто в ті важкі, надзвичайно напружені роки долучився і нині долучається до  волонтерської діяльності. Миру всім нам! Слава Україні!  Шана героям!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь