A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Україна КОЛЯДУЄ...

Дата: 14.01.2022 15:13
Кількість переглядів: 439

Дух новорічно – різдвяних свят, сповнених величчю події – народженням Спасителя людства, – витає нині над Україною, над нашим славним подільським  краєм. З подячними молитвами  за можливість відзначати гарне свято під мирним небом, з вірою в значимість  події, що сталася більше як дві тисячі років тому, маючи потребу сповістити  про народження Того, хто дарував нам   нове життя, звільнив від гріхів, і співають нині  колядки й щедрівки віряни Православної церкви України.
 Аби привітати з різдвяними святами селищного голову Томашпільської територіальної громади, працівників селищної ради прихожани Храму Нерукотворного Образу Христа Спасителя смт. Томашпіль завітали до  селищної адміністрації. В їх виконанні прозвучав цілий віночок народних колядок та щирі  віншування з побажаннями миру, добра, благополуччя на наступний рік.

Слідом за ними до адміністрації селищної ради прийшли колядники від Свято – Успенського храму смт. Томашполя та подарували присутнім у залі працівникам апарату селищної ради та селищному голові Валерію Немировському найкращі віншування з Новим (старим) роком, зі святом Василя та прийдешнім Водохрещам, в додаток - свої колядки та щедрівки.


 А в цей час на території дитячого садочка «Сонечко» батьки вихованців закладу готувалися до свята КОЛЯДИ. Тут на столах під відкритим небом знайшли своє місце кутя і калачі, вареники і пироги, смачні ковбаси і шинка, пончики і печеня, овочі і фрукти. Всього й не перелічити. Здавалося, до нас повернулася та пора, яку в народі називають Надвечір’ям, коли до зустрічі з Новонародженим Христом готувалася вся земля.
  Кожна група дитсадочка презентувала себе. В представленні задіяні й герої народних обрядів: «коза», «Маланка», «Василь», «цигани». І все це прикрашалося виконанням традиційних українських колядок, які співали і малята, і їхні батьки. А виконана родинним тріо у складі  Марія Дейдиш – Олена Сікал – Віталія Євтодієва колядка «Защебетала ластівонька» взагалі взяла за душу. І було видно, що радість від свята вирувала в душах  і в дітей, і дорослих. В  дорослих, мабуть, ще більше, бо емоції були непідробними і дуже щирими.
У святі «Коляди» взяли участь селищний голова Валерій Немировський, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Ігор Ярош, директор Центру культури і дозвілля Олександр Васильківський. Вітаючи учасників свята з новорічними, різдвяними святами,  селищний голова Валерій Немировський відзначив, що високо оцінив активність, ініціативу батьків вихованців садочка, їхню креативність, прагнення продовжувати вікові традиції нашого українського народу і запропонував у наступному році провести таке свято ширше – на центральній площі селища, щоб ще більше людей долучилося до такого гарного свята, щоб голосніше лунала наша колядка, щоб із покоління в покоління передавалися наші українські традиції, тоді їм дійсно не буде переводу. Він подякував директору ЗДО «Сонечко» Олені Годній  за організацію свята і передав дітям солодощі. Всім учасникам святкового дійства дякував  і Ігор Ярош та побажав усім їм міцного здоров’я, нових творчих здобутків, енергії і оптимізму, миру і спокою на нашій українській землі..
 І хоч погода трохи підвела, внесла корективи у святкування, та все ж свято вдалося, а спогад про нього зігріватиме наші серця до наступного Новоріччя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь