A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Над Томашполем замайорів Олімпійський прапор України

Дата: 04.02.2022 11:45
Кількість переглядів: 788

  Зимові Олімпійські  ігри 2022 року – 24-та за рахунком зимова Олімпіада. У липні 2015 року Міжнародний Олімпійський комітет місцем проведення 24-их Олімпійських ігор визначив Пекін – столицю Китаю. До речі, Пекін став першим містом  проведення як зимових, так і літніх  Олімпійських ігор.
  В Олімпіаді - 24, яка проходитиме з 04.02 по 20.02 2022 р., братимуть участь 95 країн, буде розіграно 109 комплектів нагород в 7 видах спорту (15 дисциплін). За найвищі нагороди змагатимуться більше 4-ох тис. спортсменів. Церемонія відкриття Олімпійських ігор відбудеться 4 лютого.

  Україну в Пекіні представлятимуть 45 спортсменів, які виступлять у рекордній кількості  видів спорту – 12 – ти  (з 15 можливих). У порівнянні з Олімпіадою-2018 заявка збірної України на участь в Олімпіаді збільшилася на 12 спортсменів, а також на три види спорту - шорт-трек, стрибки з трампліна та бобслей. Узагалі Україна уперше в історії буде представлена на Іграх саме в жіночому бобслеї. Найбільше представництво в України буде в біатлоні - 10 іменних ліцензій. На другому місці - лижні перегони, де на Олімпіаді-2022 змагатимуться семеро українців.
  Тож у п’ятницю, 4 лютого 2022 р. вдень відкриття Олімпійських ігор, на центральній площі Томашполя за участю першого заступника селищного голови Віталія Годного, секретаря селищної ради Оксани Потуторовської, керівника апарату селищної ради Інни Шклярук, представників організацій, установ  та спортивної громадськості селища відбулося підняття Олімпійського прапора України.  З історією зимових Олімпійських ігор присутніх ознайомив головний спеціаліст відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Григорій Слободян. Право підняти прапор доручено  майстру спорту України з пауерліфтингу, дворазовому чемпіону світу, чемпіону Європи та Євразії серед ветеранів Олегові Бермесу, майстру спорту України з рукопашного бою, призерці чемпіонату світу, чемпіонці України, володарці кубка України з рукопашного бою Юлії Максименко та майстру спорту України з рукопашного бою, срібному призеру чемпіонату Європи, багаторазовому чемпіону та призеру України з рукопашного бою Данилові Закорченному.
  Під звуки Олімпійського гімну України на флагштоці розправило крила білосніжне полотнище з п’ятьма  олімпійським кільцями, що символізують мир, дружбу, рівність і братерство народів світу п’яти континентів. Протягом всього часу, поки триватиме Олімпіада,  майорітиме він над нашим древнім селищем як знак моральної підтримки українських спортсменів на  найважливіших змаганнях спортивного чотириріччя.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь