A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

22-а чергова сесія селищної ради відбулася

Дата: 09.02.2022 14:36
Кількість переглядів: 380

Як і планувалося, 22 чергова сесія Томашпільської селищної ради, оголошена розпорядженням селищного голови № 48 від 03.02.2022 року, розпочалася 8 лютого і на неї зареєструвалося  23 депутати із 26 – ти обраних. Також у сесії взяли участь запрошені:  перший заступник селищного голови Віталій Годний,  начальник фінансового управління селищної ради Наталія Щербата, начальник відділу соціально-економічного  розвитку, ЖКГ та земельних ресурсів Павло Кушнір, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош,  представники комунальних служб, закладів охорони здоров’я, правоохоронних органів, СБУ та державної пожежно-рятувальної служби старости  старостинських округів.  Головував на сесії селищний голова Валерій Немировський.

Перед тим, як відкрити сесію, головуючий представив присутнім нового начальника відділу організації пожежно – профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Тульчинського районного управління ГУ ДСНС у Вінницькій області підполковника служби цивільного захисту Олександра Віталійовича Бендержицького.
  Далі депутати працювали в звичному режимі: прийняли за основу запропонований порядок денний, внесли до нього  зміни у зв’язку з виробничими потребами. Це стосувалося внесення змін у рішення №1593  13  позачергової сесії селищної ради 8 скликання «Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства на території Томашпільської селищної ради на 2021 – 2024 роки», а також «Про надання дозволу Томашпільському КП на продаж автогрейдера ДЗ-122А2 державний номер 20108АВ 1987 року випуску», «Про зобов’язання фінансування Томашпільського КП  на виконання ним всіх зобов’язань відповідно до укладених договорів фінансового лізингу з АТ «Укрексімбанк» та рішення « Про звернення депутатів Томашпільської селищної ради Тульчинського району  Вінницької області до Президента України В.Зеленського, Голови Служби безпеки України І. Баканова, Генерального прокурора І.Венедіктової, Міністра внутрішніх справ України Д Монастирського, виконувача обов’язків директора Державного бюро розслідувань О Сухачова щодо необхідності боротьби з колаборантами», про актуальність прийняття якого наголосили депутати селищної ради, що входять до фракції «Слуга народу». Зі змінами  порядок денний приймається одноголосно.
  Депутати, заслухавши інформацію відповідних керівників,  оперативно прийняли рішення, що стосувалися затвердження закладів культури базової мережі  громади та звіту  про виконання Стратегічної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в громаді за 2021 рік тощо. Найбільшу дискусію викликали питання, що стосувалися затвердження тарифів на послуги централізованого водопостачання по Комаргородському КП. Після того, як інформацію з цього питання надали бухгалтер КП «Комаргородське» Наталія Лесько та головний бухгалтер КП «Томашпільводоканал» Вікторія Дідик, депутати більшістю голосів підтримали запропоновані проєкти рішень, як і рішення « Про внесення змін до рішення 18 сесії селищної ради 8 скликання від 23.12.2021 року № 2087 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2022 рік».Ними  підтримано й запропоновані зміни  до рішення 18 позачергової сесії 8 скликання від 23.12.2021 року № 2088 «Про бюджет Томашпільської селищної територіальної громади на 2022 рік».  
Основна частина питань порядку денного стосувалася розгляду заяв громадян про надання дозволу на затвердження та  виготовлення  технічної документації щодо поділу та об’єднання земельних ділянок або проєктів землеустрою щодо відведення земельних  ділянок у власність, передачі земельних ділянок в оренду або надання дозволів на виготовлення проєктної  документації, а також умов проведення земельних торгів у формі авкціону з продажу прав оренди на земельні ділянки   тощо.
У питанні «Різне» депутати заслухали інформацію юрисконсульта відділу юридичного та кадрового забезпечення селищної ради Петра Дєдова про ситуацію, що склалася щодо мініцеху з переробки молока в с. Антонівка. Він повідомив, що на цьому об’єкті з 2018 року не ведуться ніякі роботи. У кінці 2020 р. мініцех передано Томашпільській селищній раді як обєкт незавершеного будівництва. Зараз є можливість залучити до робіт, щоб завершити будівництво і ввести об’єкт в експлуатацію, потенційного інвестора. Тому потрібна згода депутатів на те, щоб розпочати процедуру співпраці селищної ради та інвестора, аби врешті довести гарну справу до кінця: як  запустити виробництво необхідної молочної продукції, так і створити робочі місця, і зацікавити селян у збільшенні поголів’я ВРХ, у виробництві якісного молока, що відповідно підвищить закупівельні ціни на нього. Депутати підтримали намір селищної ради розпочати напрацювання в обраному напрямку.
Народні обранці підтримали й рішення «Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства на території Томашпільської селищної ради на 2021 – 2024 роки», а також «Про надання дозволу Томашпільському КП на продаж автогрейдера ДЗ-122А2 державний номер 20108АВ 1987 року випуску», «Про зобов’язання фінансування Томашпільського КП  на виконання ним всіх зобов’язань відповідно до укладених договорів фінансового лізингу з АТ «Укрексімбанк» та рішення « Про звернення депутатів Томашпільської селищної ради Тульчинського району  Вінницької області до Президента України В.Зеленського, Голови Служби безпеки України І. Баканова, Генерального прокурора І.Венедіктової, Міністра внутрішніх справ України Д Монастирського, виконувача обов’язків директора Державного бюро розслідувань О Сухачова щодо необхідності боротьби з колаборантами» , яке зачитав голова фракції ПП «Слуга народу» Олександр Дорось та «Про звернення депутатської групи ВО «»Батьківщина» щодо створення умов для розвитку фізичних осіб-підприємців та підвищення прозорості їх діяльності», яке зачитала депутат селищної ради Лариса Нароган.
  Депутати працювали злагоджено і відповідально. Протягом відведеного часу вони прийняли з кожного питання  відповідні рішення, з якими можна буде ознайомитися на сайті селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь