A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

15 лютого в Україні вшановували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 15:39
Кількість переглядів: 558

  З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але час не владний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, волею долі одягнених у солдатські шинелі.

 

  На сьогодні в Україні загін учасників афганської війни, інших локальних конфліктів, і в тому числі тих, кого Україна направляла як миротворчі контингенти за роки своєї незалежності, нараховує понад 200 тисяч. Саме їх, наших земляків, учасників бойових дій у Афганістані, інших гарячих точках планети, воїнів, що своїм високим вишколом, мужністю і благородством, доблестю і патріотизмом заслужили наше визнання, стали  прикладом вірності солдатській дружбі і побратимству, зразком людини, для якої «ОБОВ’ЯЗОК» не просто слово, а норма поведінки, суть життя, і вшановували  сьогодні в актовій залі селищної адміністрації. Для них звучали сьогодні і щирі слова вдячності за подвиг в ім’я життя, і  глибоко зворушливі вірші від ведучих свята, і сердечні пісні у виконанні ансамблю «Барви Томашпілля» Томашпільського ЦКіД, юної солістки Софійки Перець, директора Комаргородського будинку культури Олександра Зализюка, дуету у складі Людмили Базюк та Лариси Лімчук,  і теплі вітання від селищного голови Валерія Немировського. Він зокрема наголосив:
-    Для нас священною є пам’ять про героїзм, мужність воїнів-інтернаціоналістів, проявлені ними при виконанні інтернаціонального обов’язку, а готовність платити найдорожчу ціну - своє життя є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України, що виконували і виконують свій синівський обов’язок в зоні АТО/ООС, які теж присутні в цьому залі, для кожного з нас сьогодні, коли нашій країні довелося зіткнутися з новим агресором, який посягає на нашу землю, на свободу і суверенітет держави. Ваш приклад того, як треба виконувати свій громадянський і військовий обов’язок, став дійсно зразком для нового покоління українців, які готові захищати і свою родину, і свою країну від ворога.
Селищний голова від себе та депутатів, членів виконкому селищної ради, старост старостинських округів Томашпільської громади привітав присутніх на урочистостях учасників бойових дій та вручив кожному грошову винагороду з нагоди свята. Всі разом присутні на зборах хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв-афганців, які загинули при виконанні інтернаціонального обов’язку на території Афганістану, і тих, що відійшли у вічність уже після повернення додому. На завершення відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника воїнам- інтернаціоналістам у центрі Томашполя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь