A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Героям МАЙДАНУ- НЕБЕСНІЙ СОТНІ - присвячується

Дата: 18.02.2022 15:49
Кількість переглядів: 547

17 лютого 2021 року Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. 20 лютого Україна вкотре згадуватиме трагічну сторінку своєї непростої історії, коли на Майдані в Києві виросли нові барикади із живих квітів у пам’ять Героїв Небесної Сотні – мужніх захисників свободи і демократії в державі.

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні. Ста п’яти героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури, за свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи.
  18-20 лютого в  містах і селах України проводяться меморіальні заходи, присвячені пам'яті загиблих героїв. Нинішнє покоління українців наочно продемонструвало активність та небайдужість до подальшої долі своєї країни. За підтримки патріотично налаштованих жителів України вистояв Майдан і відбулась Революція Гідності. А герої Небесної Сотні стали прикладом реального, дієвого патріотизму, які своїми подвигами продемонстрували: ми – свободолюбива нація, яка ніколи не поступиться найважливішими для себе принципами.
Відтак вклоняємося низько до землі героям сьогодення – героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України. Щиро бажаємо всім нам не зрадити їхній подвиг. Будьмо справжніми патріотами своєї держави, любімо Україну, своїми справами наближаймо мир та добробут на рідній землі!
Герої не вмирають! Слава Україні! Слава її Героям!


 Селищний голова                                                  Валерій Немировський

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь