A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Діти заслуговують на щасливе дитинство

Дата: 01.06.2022 15:56
Кількість переглядів: 638

Діти – це, безперечно, що є найдорожче у батьків. І їх щасливий сміх -  найвища, найцінніша  нагорода. Отож у Міжнародний день захисту дітей  центральна площа селища Томашпіль наповнилася щасливою усміхненою дітворою. Зважаючи на те, що нинішнє свято затьмарене війною, що через воєнний стан  в країні немає змоги його  проводити  масштабно, вирішили все –таки організувати для дітей Томашпілля хоч  невелике свято.  Долучилися до нього  вихованці селищного Будинку дитячої творчості, діти, які приходять сюди, аби покататися на велосипедах, роликах і самокатах, побігати «гірками», посмакувати морозивом тощо. Для них організатори заходу приготували цікаві майстеркласи .


  Перед початком  свята присутні мали можливість познайомитися з виставками  дитячих робіт, які виконані школярами Раківської ЗОШ І –ІІ ступенів «Діти – захисникам України», учнем 10 класу Липівської ЗОШ Станіславом Шкляруком, вихованцями гуртків випилювання та пірографії, початкового  технічного моделювання тістопластики, витинанки, роботи з соломкою, декоративно-вжиткового мистецтва «Палітра»,  бісероплетіння, орігамі. Тут же свої роботи розмістили Центр  культури і дозвілля селищної ради та його філії.
  Розпочалося дійство  з вітання учасникам свята, з яким до них звернулася   секретар селищної ради Оксана Потуторовська. Вона привітала дітей зі святом, передала їм вітання  від селищного голови Валерія Немировського та подякувала його організаторам : керівникам відповідних відділів селищної ради, волонтерам – за підготовку свята дитинства в цей складний і важкий для країни час. З вітанням з Міжнародним днем захисту дітей до присутніх звернулася начальник служби у справах дітей селищної рад Оксана Ярош, яка підкреслила, що вперше за багато років свято проходить в такій напруженій обстановці, коли ми знову заговорили про переселенців і що серед них є чимало дітей, зокрема і в нашій громаді їх сьогодні більше ста.
  Далі відбувся флешмоб «Добрий вечір! Ми – з України», який підготували учасники танцювальних гуртків  «Шарм»   та «Імпульс» БДТ (керівники Мирослава Олійник , Ольга Шеремета). Нарешті знову  озвалися своїми чудовими голосами юні учасниці фольклорно – етнографічного колективу «Вербиченька» (керівник  Людмила Синиця, концертмейстер Сергій Бортняк), виконавши віночок українських пісень «З Україною в серці».  
   У містечку майстрів всі бажаючі могли малювати малюнки для воїнів – захисників України, які згодом будуть передані бійцям – борцям за волю і незалежність  нашої країни,  спробувати себе у різних сферах творчості. Багатьох зацікавили запропоновані забави від учнівського самоврядування Томашпільської територіальної громади, які представила Томашпільська ЗОШ. Тут були і аквагрим, і дартс, гравюра і пазли, твістер, малюнки на  бруківці. Матеріали для проведення забав надав Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької  облдержадміністрації. Долучилися до свята дитинства і працівники патрульної служби  Томашпільського відділення поліції Тульчинського району,  і томашпільські рятувальники  ДПРЧ - 28, які прибули на місце патрульною та пожежною машинами, що викликало у захват у дітей, а особливо хлопчаків, які з величезним задоволенням прагнули побувати і в машині, і в ролі рятівника  та поліцейського.
…Свято завершилося, але діти ще довго не розходилися, знаходили для себе заняття, а значить їм було цікаво і повчально.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь