A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«Невинні душі пом’янімо тихо»

Дата: 04.06.2022 11:42
Кількість переглядів: 516

До  Міжнародного дня безвинних дітей – жертв актів воєнної агресії  4 червня 2022 року  в смт. Томашпіль на   площі   Тараса Шевченка відбулася акція «Невинні душі пом’янімо тихо».   
 19 серпня 1982 року  на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.


Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення.  Це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.
Сьогодні в Україні йде війна – жорстока, нещадна,  розв’язана російською федерацією проти українського народу і яку світ уже називає геноцидом, тобто такою, що спрямована на знищення України як держави. Для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, а й  гинуть мирні люди і що найжахливіше – гинуть діти, в Україні  засновано День безвинно загиблих дітей -  жертв воєнної агресії російської федерації  проти  України.
В акції взяли участь селищний голова Валерій Немировський, перший заступник селищного голови Віталій Годний, начальник служби у справах дітей Оксана Ярош, небайдужі жителі Томашполя. В серце кожного присутнього болем озивається схвильований голос ведучої – головного спеціаліста відділу освіти, спорту, культури  і туризму Інни Карпин:
                    21-ше століття. Весна і війна! В самім серці Європи
                 Найкривавіша в світі війна. Тут у кожному серці –окопи.
                 Тут вмирають від голоду й ран мирні люди – за що серце крає,
                 Тут катівні кривавий туман, жах і відчай, і горе безкрає.
   Україну, світову громадськість вразили факти страшних воєнних злочинів проти мирного населення, вчинені російськими загарбниками за короткий час окупації у Бучі, Гостомелі, Ірпіні,  під час обстрілів ракетами, іншою зброєю в Чернігові, Маріуполі,  Харкові, Сумах….. Сотні вбитих мирних людей на вулицях, закатованих, замордованих дорослих і дітей. Такі результати  «допомоги»  від «освободітелей», від «руського міра». Саме  дітям, що безвинно загинули, стали жертвами воєнної агресії  російської федерації проти України й була приурочена нинішня акція.
… Метроном відраховує хвилину мовчання за загиблими дітьми… Сонце обціловує  кожну іграшку, альбом, олівці, кожну квіточку, які могли приносити радість, викликати  щасливу усмішку на дитячому личку… Тільки вже ніколи цього не буде для тих 261дитинки, у якої російський агресор забрав найдорожче – життя. Пам’ятаймо про них!
 А зібрані  під час заходу  речі будуть передані багатодітним родинам, родинам ВПО з дітьми та сім’ям з дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах. Хай вони стануть радістю, доброю згадкою про тих, кого нема з нами поруч.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь