A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Перше вересня - День знань

Дата: 01.09.2022 09:39
Кількість переглядів: 487

 Шановні жителі нашої громади!

   Сьогодні у  всіх навчальних освітніх закладах України розпочався новий навчальний рік.   1 вересня - завжди особливо хвилюючий день, адже саме з нього починається для наших маленьких громадян незвіданий, цікавий і нелегкий шлях до знань, до нових звершень, до самостійного життя. Особливим і дуже важливим у житті день 1 вересня є для першокласників, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступають на цей шлях. Не менш важливим цей день є і для одинадцяти класників, майбутніх випускників, яким доведеться вже незабаром обирати свій професійний шлях.

"Перше вересня -  свято всенародне. Свято вчителів і вихователів, свято батьків, дідусів і бабусь, які разом зі своїми дітьми та онуками знову прийшли б до школи.     Перше вересня у всі часи єднало нас, бо кожен колись у цей день вперше переступив поріг рідної школи, розгорнув першу книжку, написав перше слово. Тому з такими трепетними почуттями і хвилюваннями  приходили ми в  День знань   до школи.  Але вперше за десятки років таке завжди очікуване свято ми зустрічаємо сьогодні в умовах повномасштабної війни. Війни, що принесла на нашу землю смерть і кров, руйнування і сльози, горе і страждання. Вона відібрала у нас  улюблене,  яскраве, життєствердне свято Першого дзвоника. І все ж свято першого дзвоника, хай у іншому форматі, відбулося сьогодні в усіх школах нашої Томашпільської територіальної громади. Його малиновий передзвін покликав за парти майже 2184 учнів, серед них є й діти–переселенці, а навчатимуть їх у цьому навчальному році  331 учитель та вихователь, яким  довірено найбільше багатство нашої країни - діти.

Прийміть, дорогі наші школярі,шановні томашпільчани, гості нашого селища і всі громадяни, щирі вітання з Днем знань від депутатського корпусу та виконавчого комітету селищної ради. Дякую вчителям, які пішли на заслужений відпочинок, за  багаторічну  самовіддану працю, за підготовку достойної зміни, за розуміння,  мудрість і терпіння, за те, що  виховали багато поколінь свідомих українців і щиро ділилися своїми знаннями, любов'ю та теплом з молодим поколінням.

Бажаю всім нам миру і ПЕРЕМОГИ, щастя і здоров’я, веселих усмішок, приємних зустрічей на довгі й успішні роки. Щасливого нового 2022 - 2023 навчального року! ", - селищний голова Валерій Немировський.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь