A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В четвер, 8 вересня, в Томашполі відбулось семінар-навчання з питань реєстрації місця проживання

Дата: 09.09.2022 11:46
Кількість переглядів: 500

На навчальному  заході були запрошені старости та діловоди старостинських округів. Таке навчання  було на часі, адже відбулись зміни у профільному законодавстві.

Насамперед  інспектор з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб Ляхович Марія Григорівна наголосила на обов’язку батьків протягом трьох місяців з моменту отримання свідоцтва про народження зареєструвати місце проживання дитини.

Далі ознайомила присутніх із новелами декларування і реєстрації місця проживання, провела практичні навчання щодо роботи в реєстрі територіальної громади, відповіла на запитання учасників заходу.

Так,  згідно Постанови КМУ від 07.02.2022 №265, під час реєстрації особі видається витяг з реєстру територіальної громади.  

Марія Григорівна звернула увагу, що батьки зобов’язані зареєструвати своїх неповнолітніх дітей віком до 14 років, а в 14 років дитина вже має отримати паспорт та ідентифікаційний код. Тобто, для отримання витягу особа віком старше 15 років обов’язково повинна мати ідентифікаційний код.

Також серед новацій:

  • Згідно вказаної вище постанови, власник житла має право самостійно зняти з реєстрації осіб, які зареєстровані в його житлі.
  • Деякі категорії населення при реєстрації місця проживання звільнені від адміністративного збору
  • Змінено порядок реєстрації/зняття з реєстрації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дана функція здійснюється за участі органів опіки та піклування
  • Оновлена електронна база територіальної громади. На даному етапі було проведено практичне навчання щодо роботи з такою базою.

Звертаємось до всіх жителів Томашпільської ТГ: зверніться до старостинських округів або Томашпільської селищної ради (за місцем Вашого проживання) для вивірення своїх даних в електронній базі ТГ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь