A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

21 вересня – Міжнародний день миру

Дата: 21.09.2022 08:10
Кількість переглядів: 475

Згідно з Указом Президента України від 5 лютого 2002 року, в країні було засновано національне державне свято - День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня. У цей день так само відзначається Міжнародний день миру, заснований ООН.

В Україні завжди поважали мир. Мирне життя українського суспільства завжди було просякнуто надіями і прагненнями до мирного добробуту. З моменту здобуття суверенітету, мир для України, як найприродніше явище суспільного стану, був нормою життя. Над мирними громадянами не літали бомби, міни та снаряди. Поля засівалися й оралися переважно тільки сільськогосподарською технікою. Люди масово не гинули і не отримували каліцтв під шквалом осколків і кулеметних черг. Вони жили, будували плани і були зайняті своїми звичайними справами.
Звичайно,  будь-який соціум може містити в собі абсолютно різні погляди на шляхи до власного добробуту, проте народ України акцентував увагу саме на мирні шляхи вирішення цих завдань.
Та у 2014 році держава Україна зазнала військового вторгнення з боку російської федерації. Агресор стрімко анексував Кримський півострів і почав бойові дії на східних територіях Луганської і Донецької області. Були вбиті і покалічені тисячі українських громадян. Мільйони людей з окупованих агресором українських територій стали біженцями і вимушеними переселенцями. З того часу включно по 2022 рік, жоден із днів в Україні не був "Днем миру".
   У лютому 2022 року агресор розпочав широкомасштабну війну, здійснюючи відкритий геноцид українського народу, знищуючи цивільну інфраструктуру, завдаючи ракетні удари по всій країні. Орди російських терористів ринули на нашу землю. Там, де пройшов  «рускій мір» земля стогне від злочинів рашистських окупантів, а світ не може оговтатися від вражень, які викликають поруйновані рашистами міста і села України.
... Але мир обов’язково повернеться на нашу багатостраждальну землю. Українське суспільство та українська армія, прогресивне світове співтовариство  працюють над цим кожен день. Перемога не за горами. І тоді на нашій «оновленій  землі врага не буде, супостата, а   буде син, і буде мати,  і будуть люди на землі», як писав  Тарас Шевченко –великий ПРОРОК України.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь